20 bin kişilik saygısızlık: Papa’nın cansız bedeniyle fotoğraf çektiler!

20 BİN İNSAN BAZİLİKAYA AKIN ETTİ

Vatikan, 88 yaşındaki Papa’nın geçtiğimiz günlerde yaşamını yitirdiğini açıkladı. Naaşı, Vatikan Şehri’ndeki Aziz Petrus Bazilikası’nda beklerken en az 20 bin kişi cenaze töreni öncesinde ona saygılarını sunmak için bir araya geldi. Ancak, bazıları Papa Francis’in açık tabutuyla utanmadan selfie çekerken görüldü.

Muhafızların zaman zaman müdahale etmek zorunda kaldığı fotoğraflarda, yakalanan bir görüntüde kadınlar Papa’nın cansız bedeninin arkasında gülümseyerek poz veriyorlar. Cuma günü defnedilecek olan Papa Francis’e son kez saygılarını sunmak için uzun kuyruklarda bekleyenler, selfie çekenlerin davranışını “iğrenç” olarak tanımladılar.

İngiliz gazetesi The Sun’a konuşan bir görgü tanığı “İnsanlar Papa Francis’e bu kadar yaklaşınca çok duygulandım ama onları fotoğraf çekerken görmek korkunçtu” şeklinde konuştu. Diğer bir tanık ise “Benim gibi eşcinsel insanlar adına konuşan ilk Papa’yı kutlamaktan gurur duyuyorum” diyerek olayı savundu.

Papa’nın tabutu cuma gününe kadar Aziz Petrus Bazilikası’nda sergilenecek. Daha sonra ise vasiyeti gereği Roma’daki Aziz Mary Major Bazilikası’nda sade bir mezara defnedilecek.

Related Posts

Şırnak’ta toz taşınımı etkili oldu

Şırnak’ta toz taşınımı etkili oldu, Cudi ve Gabar dağları kent merkezinden görünmez hale geldi, araçlar ve balkonlar tozla kaplandı.

CHP’nin Olağanüstü Kurultayı için iptal davası

CHP’den ihraç edilen eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın avukatı Onur Yusuf Üregen CHP 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptali istemiyle dava açtı.

Türkiye ve Rusya Ortadoğu için masaya oturuyor: Görüşmeler İstanbul’da

Türkiye ve Rusya Dışişleri bakan yardımcıları yarın İstanbul’da Ortadoğu için görüşme gerçekleştirecek.

DEM heyeti Bakan Tunç’la görüştü | Gülistan Kılıç Koçyiğit: “Hasta mahkumların tahliyesini istedik”

DEM Parti heyeti, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile bir araya geldi. Görüşme sonrası açıklama yapan Gülistan Kılıç Koçyiğit, “Hasta mahkumlar ve adli tıp raporu alanların tahliyesini söyledik.” dedi.

İş insanının taşıyıcı anne oyununu sevgilisinin ihbarı bozdu

Gürcistan’da bir taşıyıcı anneden dünyaya gelen ikiz çocuklarını, sevgilisi Yonca K.’nin nüfusuna kaydeden iş insanı Feramuz G.’nin 5 yıl 3 ay hapsi istendi. İş insanının taşıyıcı anne oyununun sevgilisinin ihbarıyla ortaya çıktığı öğrenildi.

Falezlerde manzara keyfi ölümle bitti

Antalya’da Karaalioğlu Parkı’nda denize karşı kayalıklarda oturan 28 yaşındaki İslam Aliyev, dengesini kaybedip falezlerden düşerek yaşamını yitirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir