DEM Parti Eş Genel Başkanları’ndan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanlarının gözaltına alınmasına tepki: Darbeci zulmünüze asla boyun eğmeyeceğiz!

Halkın İradesine Darbe: DEM Partili Başkanlar Gözaltına Alındı

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Mersin Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları ile dört belediye meclis üyesinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Bakırhan, “Darbelerle bizi hizaya getirmeye çalışacağını zanneden acizlere, bir elinde kadife diğer elinde demir eldivenle dolaşan iktidara bir çift sözümüz var. Bu iki eli de çok iyi tanıyoruz ama siz de bizi çok iyi bilirsiniz. Sizlerin darbeci zulmünüze hiçbir zaman boyun eğmedik, eğmeyeceğiz” dedi.

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan Mersin Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları ile dört belediye meclis üyesinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Hatimoğulları, eş başkanlar Nuriye Aslan ve Hoşyar Sarıyıldız’ın gözaltına alınmasının halk iradesine yönelik yapılmış açık bir darbe olduğunu söylerken Bakırhan da ”Akdeniz’de yaşayan halkların siyasi iradesine yönelik sergilenen bu düşmanca tutumla demokratik siyasetin ve yerel yönetimlerin tasfiyesi hedeflenmektedir” dedi.

Hatimoğulları: ”Bu ısrar halkın seçme ve seçilme hakkının elinden alınmasıdır”

Hatimoğulları, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında, ”Her seçimde yenilgiye uğrasa da iktidar, kayyım darbesinde ısrarcı. Bu ısrar halkın seçme ve seçilme hakkının elinden alınmasıdır” ifadelerini kullandı.

Yaşananları kent uzlaşısına saldırı olduğunu belirten Hatimoğulları, “Biz barış için yol almak isterken, halkın iradesine bir kez daha el uzatılmıştır. Her yerde bu kayyımcı anlayışa karşı durmaya, halkların iradesini savunmaya devam edeceğiz. Asla mücadeleden geri durmayacağız” dedi.

Bakırhan: ”Halkımızın iradesini her koşulda savunacağız”

Akdeniz Belediye Eş Başkanları Nuriye Arslan ve Hoşyar Sarıyıldız ile Meclis üyelerinin siyasi kumpasla gözaltına alındığını kaydeden Bakırhan, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

”Akdeniz’de yaşayan halkların siyasi iradesine yönelik sergilenen bu düşmanca tutumla demokratik siyasetin ve yerel yönetimlerin tasfiyesi hedeflenmektedir. Darbelerle bizi hizaya getirmeye çalışacağını zanneden acizlere, bir elinde kadife diğer elinde demir eldivenle dolaşan iktidara bir çift sözümüz var. Bu iki eli de çok iyi tanıyoruz ama siz de bizi çok iyi bilirsiniz. Sizlerin darbeci pratiklerine, zulmünüze hiçbir zaman boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Bedeli ne olursa olsun kayyım darbelerine karşı mücadele edeceğiz, halkımızın iradesini her koşulda savunacağız.”


Komşular rahatsız olacak derken, opera yarışmasında birinci oldu; Güneş Uluçay Türkiye’de opera sanatçısı olmayı anlattı


Günün öne çıkan haberleri…

TIKLAYIN – 2025’in ilk seçim anketinden çarpıcı sonuçlar: İki parti arasında 1,2 puan fark var, Meclis’e 4 parti girebiliyor

TIKLAYIN – DEM Partili Akdeniz Belediye Eş Başkanları ve 5 belediye meclis üyesi gözaltına alındı

TIKLAYIN – Mehmet Y. Yılmaz | Popülist bir sivil darbeye ne kadar hazırız?

TIKLAYIN – Ertuğrul Özkök: Neler oluyor neler; bir MOSSAD müdürü ve bir İranlı generalden gelen çarpıcı bilgiler

Acun Ilıcalı’nın “Hocamız bayılıyor” dediği ismin de bileti kesildi; Fenerbahçe’de yaprak dökümü

Spor yazarları, Kasımpaşa-Fenerbahçe maçını yorumladı: Gençlere “saygı” duymak, maçı zorlamamak, elbette kendi “şıklığını” taşıyor

Los Angeles yangını büyümeye devam ediyor: “Yıkımın etkisi atom bombası gibi”

Related Posts

Ukrayna’da faşist sembollü askeri kıyafetler satılıyor

Ukrayna’da askeri ekipman satışı yapan mağazaların ürünlerinin arasında Nazi sembollü giysilerin de yer aldığı öğrenildi.

Leman dergisi önünde şok tehdit: ‘Ya onlar ölecekler, ya biz öleceğiz’

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Leman’daki bir karikatür nedeniyle açıklama yaptı. “Dini değerleri aşağılama” suçlamasıyla dergiye soruşturma açıldı, 4 kişi gözaltına alındı. Dergi önünde toplanan bazı kişiler polisle kavga edip “Ya onlar ölecek, ya biz” tehdidinde bulundu.

Erdoğan imzaladı, bu fakülte ve yüksekokullar kapatıldı

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile bazı üniversitelerde yeni fakülte ve enstitülerin kurulmasına, bazılarının ise kapatılmasına karar verildi.

AKP’liler birbirine girdi: ‘Korkunuz varsa evde karınızın yanına oturun’

AKP Muğla Milletvekili Kadem Mete, Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda İl Başkanı Haluk Laçin’e tepki göstererek, “Bugüne kadar İl Başkanımızın bütün bakanlık ziyaretleri, tek başına yaptığı ziyaretler, biz milletvekili değilmişiz gibi. Siyaset cesur adamların yapacağı bir iştir. Eğer birilerinden korkunuz varsa Sayın Cumhurbaşkanımız dediği gibi evde karınızın yanına oturun” ifadelerini kullandı.

Flash Haber TV’nin yeni sahibi eski MHP’li vekil Arzu Erdem oldu

Eski MHP Milletvekili Arzu Erdem, Flash Haber TV’nin yeni sahibi oldu. Erdem’in satın aldığı TYT Türk, Flash Haber TV’yi satın aldı.

Tokyo Camisi’nin açılışının 25. yılı

Davetlilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte “Geçmişten Günümüze Tokyo Camisi Sergisi”nin açılışı gerçekleştirildi. Türkiye’nin Tokyo Büyükelçisi Oğuzhan Ertuğrul, yaptığı konuşmada Tokyo Camisi’nin yalnızca ibadet mekanı olmadığını, aynı zamanda …