AKP’li isimden bakana tepki: “Ağır bir yük”

Grand Kartal Otel Yangınıyla İlgili Şamil Tayyar’dan Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’a Eleştiri

Eski AKP milletvekili Şamil Tayyar, Bolu Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’de meydana gelen yangın faciasıyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u sert bir dille eleştirdi. Tayyar, Bakan Ersoy’un, hem İl Özel İdaresi Genel Sekreteri hem de otel sahibi Halit Ergül tarafından yalanlandığını vurguladı.

Yangın faciasında 78 kişinin hayatını kaybetmesi sonrasında “Yetki ve Denetim” konusunda yaşanan tartışmalar AKP içinde tepkilere neden oldu. Bakan Ersoy’un sorumluluk kabul etmemesi parti içinde rahatsızlık yarattı. Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Bakan Ersoy’un herkesi suçladığını ifade etti. Tayyar, şu sözleri kullandı:

“Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, katıldığı bir TV yayınında tüm yetkilerin Turizm Bakanlığında olduğunu söyleyerek, kendi dışındaki tüm kamu birimlerini suçladı. Bu durum, AK Parti iktidarında pek alışık olmadığımız bir süreci başlattı. Bolu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, Bakan Ersoy’un iddialarını yalanlayarak, Denetim yetkisinin Turizm Bakanlığı’nda olduğunu belirterek, bu açıklamanın bürokratik prosedüre aykırı olduğunu ifade etti.”

“Gerçeğe Ulaşmak Yerine Karartmayı Tercih Etti”

Otel sahibi Halit Ergül de yalanlamaları reddederek, “Turizm Bakanlığı 15 Aralık 2024’te oteli denetledi, kapılarla ilgili eksiklikler buldular ancak yangın önlemleriyle ilgili eksiklik bulunmadı.” dedi. Tayyar, Bakan Ersoy’un gerçeğe ulaşmak yerine karartmayı tercih ettiğini belirterek, Turizm Bakanı’nın AK Parti için ağır bir yük haline geldiğini ifade etti.

“Turizm Bakanı Suçlu Bile Olsa Korumalısınız”

Tayyar, eleştiri alanlara verdiği başka bir cevapta, “Bazı hesaplardan AK Parti destekçileri şu tür paylaşımlar yapıyor: ‘CHP suçlusunu koruyor ama AK Partililer gereksiz tepki gösteriyor, Turizm Bakanı suçlu bile olsa korumalısınız.’ şeklinde ifadelerde bulunuyor. Tayyar, bu tür çifte standartların kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, adaletin herkes için aynı olması gerektiğini belirtiyor.

Related Posts

Demirci’de İmece Usulü Hasat Geleneği

Manisa’nın Demirci ilçesinde çiftçiler, buğday ve arpayı imece usulü ile el birliğiyle hasat ediyor.

Fransa’nın ‘Filistin’ kararı Netanyahu’yu panikletti: İsrail’i yok etmek için sıçrama tahtası olur

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Filistin’i devlet olarak tanımaya karar verdiklerini ve resmi duyuruyu eylül ayında yapacaklarını duyurdu. Karar sonrası açıklama yapan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Macron’u kınayıp, “Bu şartlar altında kurulacak bir Filistin devleti, İsrail’i yok etmek için bir sıçrama tahtası olur” dedi.

CHP’li Özgür Karabat’tan ÖTV artışına sert tepki: ‘Bunun adı artık zorbalıktır’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in gece yarısı alınan ÖTV artışı kararını eleştirdi. Karabat, Şimşek’in uyguladığı vergi politikalarının halka karşı sistematik bir baskıya dönüştüğünü vurgulayarak, “Rasyonel zemin diye göreve gelen Mehmet Şimşek, bu iki yılda halka kan kusturmaktan başka bir iş yapmadı. Şimdi de gece yarısı kararıyla arabalarda uygulanan ÖTV’yi artırdı. İnsanlar iyi bir arabaya binmesin, gezmesin, eğlenmesin, kaliteli zaman geçirmesin diye elinden geleni yapıyor. Bunun adı artık zorbalıktır” dedi.

Başiskele’de İnşaatta Yangın Çıktı

Başiskele’de inşaat halindeki apartmanın çatısında çıkan yangın itfaiye tarafından söndürüldü.

Bahçeli’den orman şehitleri için taziye mesajı: Eskişehir’deki acı hepimizi hüzne boğdu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hayatını kaybeden 10 orman işçisi için taziye mesajı yayınladı. Bahçeli, “Ormanlarımızı savunurken şehit olan kahraman evlatlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmetler niyaz ediyor, muhterem ailelerine ve muazzez milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum” dedi.

Amca-yeğen kavgası cinayetle bitti

Giresun’un Bulancak ilçesinde bir kişi, tartıştığı yeğenini silahla vurarak öldürdü.