Beyaz Saray: Musk, Trump için özel bir hükümet çalışanı

Beyaz Saray, iş insanı Elon Musk’ın ABD Başkanı Donald Trump için “özel bir hükümet çalışanı” olarak görev yaptığını bildirdi.

Beyaz Saray’dan bir yetkili, ABD’nin yeni hükümetiyle ilgili değerlendirmesinde, Musk’ın Trump’a bağlı “özel bir hükümet çalışanı” statüsünde hareket ettiği, Beyaz Saray kompleksinde bir resmi e-posta adresi ve ofisi bulunduğu bilgisini paylaştı.

Musk’ın, federal yönergeler uyarınca kamuya açık bir mali açıklama raporu sunmasının “pek olası olmadığını” belirten yetkili, uzay şirketi Space X, sosyal medya platformu X ve elektrikli araç Tesla gibi çok büyük yatırımların sahibi olan iş insanının Beyaz Saray için yaptığı işten maaş almadığını vurguladı.

Yetkili, Musk’ın yasalara uyduğunu söylemenin dışında ayrıntıya girmedi.

ABD’de özel hükümet çalışanları, genellikle pozisyonlarına yeni hükümetin kurulmasını takip eden 130 gün içine atanıyor.

ABD Başkanı Donald Trump, dün, Florida’da geçirdiği hafta sonu tatili dönüşü Musk’la ilgili, “Bence Elon iyi bir iş çıkarıyor. O büyük bir maliyet azaltıcı.” ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan ABD Kongresi’nin Demokrat üyeleri, Musk’ın federal hükümette “hesap verebilirlik olmadan ve potansiyel olarak yasaya aykırı hareket ederek gücünü pekiştirdiğine” dair endişelerini paylaşmıştı.

Related Posts

Bakanlık açıkladı: Paralar yatırılmaya başlanacak

Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan açıklamada, 251 milyon 273 bin lira tutarındaki tarımsal destekleme ödemesinin çiftçilerin hesaplarına aktarılmasına başlandığı ifade edildi.

Bir haftada 6 ölüm: Ekosistemde alarm zilleri çalıyor

San Francisco Körfezi’nde endişe verici bir gelişme yaşandı. Son bir hafta içinde kıyıya vuran 6 gri balinanın ölümü, bilim insanlarını harekete geçirdi. California Bilimler Akademisi, 21 Mayıs’tan bu yana Körfez’in farklı noktalarında ölü halde …

Cezaevindeki eniştesi ölümle tehdit etti!

Adana’da Dilan Yalçın, cezaevindeki eniştesi tarafından görüntülü görüşmede ölümle tehdit edildi. Kız kardeşi tarafından sosyal medyada paylaşılan tehdit videosunun ekran kaydıyla savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.

1 Temmuz’da yürürlüğe giriyor: 1 sigaranın bedeli 6 bin TL

Fransa’da 1 Temmuz’da yürürlüğe girecek yeni düzenlemeyle birlikte çocukların bulunabileceği tüm açık alanlarda sigara içilmesi yasaklanıyor. Buna göre parklar, plajlar, otobüs durakları ve okulların çevresi gibi alanlarda sigara içmenin cezası 135 euro (yaklaşık 6 bin TL) olacak.

Gazze’ye saldırılar duracak mı: İsrail’den ABD’nin ateşkes teklifine onay

ABD Başkanı Donald Trump’ın Özel Temsilcisi Witkoff’un hazırladığı ateşkes planını onaylayan İsrail, diğer yandan Gazze’yi ele geçirme planını da adım adım uygulamaya devam ediyor. Tel Aviv yönetimi lehine olduğu belirtilen teklife Hamas ise temkinli yaklaşıyor.

Harvard’ın ifade özgürlüğüne sahip çıkan rektörü Garber, mezuniyet töreninde dakikalarca alkışlandı

Harvard’ın ifade özgürlüğüne sahip çıkan rektörü Garber, mezuniyet töreninde dakikalarca alkışlandı