CHP Olağanüstü Kurultayında ilk aday çıktı

CHP Olağanüstü Kurultayına günler kala adaylık tartışmaları da gündeme geliyor. Kemal Kılıçdaroğlu aday olacak mı sorularını bizzat Kılıçdaroğlu ‘Aday değilim’ açıklamasıyla yanıtlarken CHP’de Özgür Özel’e rakip çıktı.

“BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANACAĞIZ”

6 Nisan Pazar günü Ankara’da gerçekleşecek olan Olağanüstü kurultayda Özgür Özel’in dışında ikinci bir aday daha çıktı. CHP Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Av. Ümit Uysal Genel Başkan adaylığını ilan etti. 

Uysal resmi X hesabından yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Adaylığı Açıklamamız

Birleşe Birleşe Kazanacağız 

Ülkemiz ağır ekonomik, sosyal ve siyasi bir kriz ortamındayken yaşanan olağanüstü süreçler nedeniyle Cumhuriyet Halk Partimiz olağanüstü bir kurultaya gidiyor. 

Yaşanan olağanüstü gelişmeler karşısında partimizin uğradığı saldırılarla birlikte ülkemizin içinde bulunduğu ağır ekonomik, siyasi ve sosyal krizi dikkate alarak bu süreci sağduyu ile yönetmemiz birleşe birleşe aşmamız birleşe birleşe kazanmamız gerekiyor. 

Milli mücadele döneminin en zorlu zamanlarında dahi demokratik teamülleri ve süreçleri ısrarla sürdüren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakışan partimizi gönülden birleştirecek demokratik süreçleri uygulamaya almaktır. 

Demokrasiye katkı sunmak, olağanüstü şartlarda gittiğimiz olağanüstü kurultayımızdan topluma güçlü bir demokrasi ve birliktelik mesajı vermek için, 
Anadolu’nun bütün potansiyelini ayağa kaldırmak harekete geçirmek için, 
Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nu esaretten kurtarmak için, 
Cumhuriyet Halk Parti’mizin bu olağanüstü süreçleri demokratik teamüllerden ödün vermeden yönetmesi için, 
Türkiye’mizi kurucu değerlerimiz üzerinden yeniden inşa etmek üzere vazifeye atılmak için, içinde bulunduğum şartların sıkıntılı yanlarını önemsemeden, 
33 yıllık siyasi tecrübemi ve birikimimi partimin ve ülkemin hizmetine sunma cesaretiyle Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Adaylığımı açıklıyorum.”

Related Posts

Bakanlık açıkladı: Paralar yatırılmaya başlanacak

Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan açıklamada, 251 milyon 273 bin lira tutarındaki tarımsal destekleme ödemesinin çiftçilerin hesaplarına aktarılmasına başlandığı ifade edildi.

Bir haftada 6 ölüm: Ekosistemde alarm zilleri çalıyor

San Francisco Körfezi’nde endişe verici bir gelişme yaşandı. Son bir hafta içinde kıyıya vuran 6 gri balinanın ölümü, bilim insanlarını harekete geçirdi. California Bilimler Akademisi, 21 Mayıs’tan bu yana Körfez’in farklı noktalarında ölü halde …

Cezaevindeki eniştesi ölümle tehdit etti!

Adana’da Dilan Yalçın, cezaevindeki eniştesi tarafından görüntülü görüşmede ölümle tehdit edildi. Kız kardeşi tarafından sosyal medyada paylaşılan tehdit videosunun ekran kaydıyla savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.

1 Temmuz’da yürürlüğe giriyor: 1 sigaranın bedeli 6 bin TL

Fransa’da 1 Temmuz’da yürürlüğe girecek yeni düzenlemeyle birlikte çocukların bulunabileceği tüm açık alanlarda sigara içilmesi yasaklanıyor. Buna göre parklar, plajlar, otobüs durakları ve okulların çevresi gibi alanlarda sigara içmenin cezası 135 euro (yaklaşık 6 bin TL) olacak.

Gazze’ye saldırılar duracak mı: İsrail’den ABD’nin ateşkes teklifine onay

ABD Başkanı Donald Trump’ın Özel Temsilcisi Witkoff’un hazırladığı ateşkes planını onaylayan İsrail, diğer yandan Gazze’yi ele geçirme planını da adım adım uygulamaya devam ediyor. Tel Aviv yönetimi lehine olduğu belirtilen teklife Hamas ise temkinli yaklaşıyor.

Harvard’ın ifade özgürlüğüne sahip çıkan rektörü Garber, mezuniyet töreninde dakikalarca alkışlandı

Harvard’ın ifade özgürlüğüne sahip çıkan rektörü Garber, mezuniyet töreninde dakikalarca alkışlandı