ABD Başkanı Donald Trump’tan Çin’e karşı sert sözler!

ABD Başkanı Donald Trump, Çin’den önemli bir şey almadıkları sürece bu ülkeye yönelik gümrük tarifelerini düşürmeyeceklerini ifade etti. Trump, Air Force One uçağında basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, “Çin bize önemli bir şey vermediği sürece tarifeleri düşürmeyeceğiz” açıklamasında bulundu. Eski Başkan Joe Biden döneminde günde 5 milyar dolar kaybettiklerini ancak kendisinin bu rakamı aşağı çektiğini belirten Trump, zararın yakında tersine döneceğini ancak daha yol alınması gerektiğini belirtti.

Karşılıklı gümrük vergilerinde yeni bir ertelemenin olası olmadığını ifade eden Trump, anlaşma olması halinde makul tarifeler belirleneceğini vurguladı. ‘PİYASALAR TARİFELERE UYUM SAĞLIYOR’ açıklamasında bulunan Trump, piyasaların bu sürece uyum sağlamaya başladığını söyledi. İçeriden bilgiyle işlem yapılıp yapılmadığına dair soruya cevap veren Trump, kendi için taahhütte bulunabileceğini ancak binlerce kişinin çalıştığını söyledi ve başkalarının böyle bir eylemi düşünmediğini ifade etti.

Related Posts

Avustralya hükümetinden ücretsiz sağlık yardım hattı

Avustralya’nın İşçi Partisi hükümeti, 3 Mayıs’ta yapılacak genel seçimleri kazanması halinde, hayat pahalılığının temel sorun olacağı ülkenin evrensel sağlık sistemini ücretsiz tıbbi danışma hattı ve tele sağlık hizmetiyle güçlendirme sözü verdi.

Fırsatçılara dev ceza: 1.5 milyar TL

İlk yardım ekipmanlarından çadıra, deprem çantasından ihtiyaç malzemelerine kadar deprem döneminde fahiş fiyat artışı yapan işletmeler tek tek tespit ediliyor. Ticaret Bakanlığı, usulsüzlük tespiti yapılan 1079 ürünün her birine 1.4 milyon lira ceza verirse toplam 1.5 milyar liralık ceza kesilebilir.

S&P Türkiye’nin kredi notunu açıkladı…

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye’nin uzun vadeli kredi notunu “BB-” olarak teyit etti.

Ahmet Bolat’tan Yeni Zelanda’ya uçuş müjdesi

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Yeni Zelanda Başbakanı Christopher Luxon ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve ülkeye THY uçuşlarının başlaması için gerekli çalışmaları yaptıklarını açıkladı.

Bu hafta en çok hangi yatırım aracı kazandırdı? Dolar, Euro, altın…

Bu haftanın en çok kazandıran yatırım araçları belli oldu. Dolar, Euro, altın ve Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetlerinde haftalık bazda ortalama artış açıklandı. İşte bu hafta en çok getiri sağlayan yatırım araçları…

CHP İstanbul İl Başkanı, İBB’ye yapılan ikinci operasyonda tarihe dikkat çekti!

İBB’ye bu sabah başlatılan ikinci dalga operasyon üzerine CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik açıklamalarda bulundu. Çelik operasyonun yapıldığı tarihe dikkat çekerken ”Bu, yargıya siyasetin müdahalesinin en büyük somut göstergesidir” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir