İstanbullunun nisan enflasyonu yüzde 3,21 oldu

İstanbul’da Fiyat Değişim Oranları Açıklandı

İstanbul Ticaret Odası (İTO), Nisan 2025 ayına ilişkin fiyat değişim oranlarını açıkladı. İTO’nun verilerine göre, 2024 Nisan ayına kıyasla 2025 Nisan ayında İstanbul’da fiyat değişim oranı %47,21 olarak gerçekleşti.

İstanbul Tüketici Fiyat İndeksi’nde Nisan ayında ise şu şekilde değişiklikler görüldü; Giyim ve Ayakkabı Harcamaları grubunda %13,59, Konut Harcamaları grubunda %6,66, Haberleşme Harcamaları grubunda %5,22, Ulaştırma Harcamaları grubunda %3,93, Ev Eşyası Harcamaları grubunda %3,74, Lokanta ve Oteller Harcama grubunda %3,15, Çeşitli Mal ve Hizmetler Harcama grubunda %3,12, Alkollü İçecekler ve Tütün Harcamaları grubunda %2,29, Sağlık Harcamaları grubunda %2,13, Eğlence ve Kültür Harcamaları grubunda %2,03, Gıda ve Alkolsüz İçecekler Harcama grubunda ise %1,57 artış yaşandı. Eğitim Harcamaları grubunda ise herhangi bir değişiklik gözlenmedi.

İstanbul’da 2025 Nisan ayı fiyat indeksleri belirlenirken; Giyim Harcamaları gruplarında mevsimsel etkilere, Konut Harcamaları grubunda bazı ürünlerde kamu kaynaklı değişimlere, Haberleşme, Lokanta ve Oteller ile Çeşitli Mal ve Hizmetler gruplarında yer alan ürünlerde piyasa koşullarına ve Gıda Harcamaları grubunda mevsimsel değişimlere bağlı fiyat değişiklikleri etkili oldu.

2025 Nisan ayında en yüksek grup artışı Giyim ve Ayakkabı harcamaları grubunda (%13,59) yaşandı. TOPTAN EŞYA FİYATLARI ARTTI

Toptan Eşya Fiyatları İndeksi, 2025 Mart ayında %2,30 artarken, Nisan ayında %1,46 oranında artış gösterdi. Yıllık bazda değişim oranı %28,85 olan Toptan Eşya Fiyatları İndeksi, yıllık ortalama değişim oranı ise %43,11 olarak kaydedildi.

Nisan 2025’te, bir önceki yılın aynı ayına göre Toptan fiyatlarda şu değişiklikler oldu; Mensucat grubunda %7,57, İşlenmemiş Maddeler grubunda %3,30, Madenler grubunda %1,32, İnşaat Malzemeleri grubunda %0,87, Kimyevi Maddeler grubunda %0,53, Yakacak ve Enerji Maddeleri grubunda %0,48 ve Gıda Maddeleri grubunda ise %0,13 artış görüldü.

Yıllık bazda 2025 Yılı Nisan ayı itibariyle gruplar arasındaki artış oranları şu şekildedir; İnşaat Malzemelerinde %86,86, Mensucatta %69,11, Kimyevi Maddelerde %42,57, Gıda Maddelerinde %40,57, İşlenmemiş Maddelerde %33,41, Yakacak ve Enerjide %32,79, Madenlerde ise %27,18 artış yaşandı.

Related Posts

TCMB Başkanı Karahan’dan ‘Sıkı duruş devam etmeli’ mesajı

TCMB Başkanı Karahan, dezenflasyonun devamını sağlayacak şekilde hareket edeceklerini ifade etti. Karahan şeklinde para politikasında sıkı duruşun devam edeceğini paylaştı.

TOBB Başkanı’ndan Şimşek’e vergi tepkisi: Her fabrikanın kapısına memur koyarak, polisiye tedbirle vergi geliri artmaz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bütün organize sanayi bölgelerinin giriş ve çıkışlarına denetim memurları yerleştirileceğini açıklamasına TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu tepki gösterdi.

4 aylık zam farkı belli oldu! İşte en düşük emekli maaşı için yeni tahmin

Nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte milyonlarca SSK, Bağkur emeklisi ve memur ile memur emeklilerinin alacağı 4 aylık zam farkı netleşti. Peki maaşlara temmuzda ne kadar zam olur? En düşük emekli maaşı için beklentiler neler? İşte detaylar…

Annelere göre hediye listesi

Hepsiburada, Anneler Günü’ne özel olarak annelerin favori ürünlerinden oluşan hediye listelerini kullanıcılarıyla paylaştı.

Malatya’dan 23 milyon dolarlık dış satım

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya’dan nisan ayında 23 milyon 178 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini belirtti.

Ticaret Bakanlığı denetimlerde 1 milyar lirayı aşan ceza uyguladı

Ticaret Bakanlığınca bu yılın ocak-nisan döneminde 198 bin 357 firma, 11 milyon 697 bin 546 ürünü denetlendi ve 1 milyar 25 milyon 599 bin 375 lira ceza verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir