500 milyon dolarlık dış ticaret finansmanı

Ziraat Bankası, Yurt Dışından 500 Milyon Dolarlık Finansman İşlemi Gerçekleştirdi

Ziraat Bankası, dış ticaretin finansmanı için yurt dışından sağladığı 3 yıl vadeli 500 milyon dolar tutarındaki finansman işlemini başarıyla tamamladı. Türkiye’nin en köklü bankalarından Ziraat Bankası, Kuveyt’in önde gelen İslami finans kuruluşlarından Kuwait Finance House ile gerçekleştirilen bu önemli işlemle orta-uzun vadeli kaynaklarını güçlendirmekte ve dış finansmanda çeşitlilik sağlamaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin dış ticaret hacmine ve ekonomik büyümesine doğrudan katkıda bulunmaktadır.

Yenilikçi Erişim Modelleriyle Güçleniyor

Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, küresel ekonomik belirsizliklerin ve jeopolitik gelişmelerin finansmana erişimde yeni modelleri ve uluslararası işbirliklerini önemli hale getirdiğine dikkat çekerek, “Kuwait Finance House ile gerçekleştirdiğimiz murabaha işlemi, bankamız ve Türk bankacılık sektörünün güvenilirliğinin ve Türkiye ile Kuveyt arasındaki işbirliğinin bir göstergesidir. Bu tür işbirlikleri, hem büyük ölçekli firmalara hem de KOBİ’lere dış ticaretin finansmanı konusunda sağladığımız çözümleri artırarak, ekonominin büyümesine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Gelecekte benzer nitelikte işlemleri artırarak kurumsal bankacılık ve dış ticaret alanındaki etkinliğimizi ve stratejik vizyonumuzu güçlendirmeyi hedefliyoruz.”

Related Posts

‘Enflasyon düşüyor %20’leri göreceğiz’

Enflasyonla mücadelede sergilenen ‘tavizsiz duruşa’ dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Enflasyon, bir yıldır kesintisiz olarak geriliyor. Mayıs ayında yıllık enflasyon son 3.5 yılın en düşük seviyesine geriledi. Yıl sonunda enflasyonda 20’li rakamları görmeyi bekliyoruz” dedi.

Yerli ve milli yapay zekâ için girişimler destekleniyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yerli ve özgün yeni yapay zeka modellerinin doğmasını sağlayacak girişimleri, somut adımlarla desteklemeyi sürdüreceklerini söyledi.

AKP’den temmuz zammı açıklaması: ‘En düşük emekli aylıklarına yönelik düzenleme…’

Hükümet, temmuz zammı öncesi en düşük emekli maaşına yönelik yeni bir düzenleme hazırlığında. Açıklamanın hemen ardından gözler 3 Temmuz’daki enflasyon verisine çevrildi.

Dev markadan büyük hata: 250 bin yanlış montajlı araç geri çağırıldı

Otomotiv dünyasında güvenlik standartları her geçen gün daha sıkı hâle gelirken, üreticilerin attığı geri çağırma adımları milyonlarca sürücüyü yakından ilgilendiriyor. Bu kez gündemdeki isim ise Chrysler’in çatı şirketi Stellantis.

SPK, pay piyasalarındaki açığa satış yasağını uzattı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Borsa İstanbul AŞ pay piyasalarında açığa satış işlemlerinin yasaklanmasına ve halka açık ortaklıkların pay geri alımlarının kolaylaştırılmasına ilişkin tedbir ve uygulamaları 29 Ağustos seans sonuna kadar uzattı.

Trump’ın kararsızlığı Türkiye piyasalarını sarsıyor

ABD Başkanı Trump’ın Amerika Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’a yönelik eleştirileri Türkiye piyasalarını da sarsıyor. Özellikle Powell’ı görevden alacağına yönelik sözleri ve yerine atayacağı isimlerin bile belli olduğunu açıklaması küresel piyasaları karıştırırken dolar son 3 yılın en düşük seviyesini gördü; altında sert düşüşler yaşandı. İşte hem küresel hem de yurtiçi piyasaları karıştıran Trump’ın Powell’a yönelik eleştirileri ve yaşanan gelişmeler…