Bursa’da son 8 ayda 135 bin kez sağlık hizmeti verildi

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetlerinde Özveriyle Çalışmaya Devam Ediyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Evde Hasta Bakım ve Ambulansla Hasta Nakil Hizmetleri ile Bursalılara 2024 yılında da 135 bin kez sağlık hizmeti sundu. Toplam 161 personel, 20 hasta nakil ambulansı ve 48 binek araçla vatandaşların sağlıklı bir yaşam sürmelerine katkı sağladı.

1 Nisan’dan bu yana toplam 46.793 hemşirelik hizmeti verilerek hastaların tedavi süreçlerine katkı sunuldu. Ayrıca 33.475 kez hastaların banyo ve kişisel bakım ihtiyaçları karşılandı. Ambulansla 24.655 kez hasta nakil hizmeti sağlanırken, 17.716 kez de fizik tedavi desteği sunuldu. Fizyoterapistler tarafından gerçekleştirilen 1.750 uzman ziyareti ile hastaların tedavi süreçleri hızlandırıldı. Ayrıca 4.839 kez doktor muayenesi hizmeti, 1.993 kez de psikolojik danışmanlık desteği verildi.

Yatağa bağımlı hastalara ise 2.181 kez ev temizliği hizmeti götürüldü. 1 Nisan 2024 tarihinden bu yana destek sağlanan vatandaşların yüzde 83,3’ünü 65 yaş üstü, yüzde 16,66’sını ise 65 yaş altındaki vatandaşlar oluşturdu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, sosyal belediyecilik anlayışıyla Bursalıların yaşam koşullarını iyileştirmeyi hedeflediklerini belirterek, “Halkımızın zor zamanlarında yanlarında olmak, elimizden gelen tüm destekleri sağlamak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Evde Hasta Bakım ve Ambulansla Nakil Hizmetlerimiz 7 gün 24 saat kesintisiz şekilde devam ediyor. Göreve geldiğimiz günden bu yana ihtiyaç duyan birçok hastaya destek sağladık. Tüm hastalarımıza şifa ve özveriyle çalışan ekip arkadaşlarımıza da kolaylıklar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Ukrayna’da faşist sembollü askeri kıyafetler satılıyor

Ukrayna’da askeri ekipman satışı yapan mağazaların ürünlerinin arasında Nazi sembollü giysilerin de yer aldığı öğrenildi.

Leman dergisi önünde şok tehdit: ‘Ya onlar ölecekler, ya biz öleceğiz’

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Leman’daki bir karikatür nedeniyle açıklama yaptı. “Dini değerleri aşağılama” suçlamasıyla dergiye soruşturma açıldı, 4 kişi gözaltına alındı. Dergi önünde toplanan bazı kişiler polisle kavga edip “Ya onlar ölecek, ya biz” tehdidinde bulundu.

Erdoğan imzaladı, bu fakülte ve yüksekokullar kapatıldı

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile bazı üniversitelerde yeni fakülte ve enstitülerin kurulmasına, bazılarının ise kapatılmasına karar verildi.

AKP’liler birbirine girdi: ‘Korkunuz varsa evde karınızın yanına oturun’

AKP Muğla Milletvekili Kadem Mete, Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda İl Başkanı Haluk Laçin’e tepki göstererek, “Bugüne kadar İl Başkanımızın bütün bakanlık ziyaretleri, tek başına yaptığı ziyaretler, biz milletvekili değilmişiz gibi. Siyaset cesur adamların yapacağı bir iştir. Eğer birilerinden korkunuz varsa Sayın Cumhurbaşkanımız dediği gibi evde karınızın yanına oturun” ifadelerini kullandı.

Flash Haber TV’nin yeni sahibi eski MHP’li vekil Arzu Erdem oldu

Eski MHP Milletvekili Arzu Erdem, Flash Haber TV’nin yeni sahibi oldu. Erdem’in satın aldığı TYT Türk, Flash Haber TV’yi satın aldı.

Tokyo Camisi’nin açılışının 25. yılı

Davetlilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte “Geçmişten Günümüze Tokyo Camisi Sergisi”nin açılışı gerçekleştirildi. Türkiye’nin Tokyo Büyükelçisi Oğuzhan Ertuğrul, yaptığı konuşmada Tokyo Camisi’nin yalnızca ibadet mekanı olmadığını, aynı zamanda …