Sakarya 150 binden fazla hastayı şifa oldu

Sakarya’da 150 Bin Kişi Sağlık Merkezi’nde Tedavi Gördü!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin Tıp Merkezi’nde 2024 yılında 150 binden fazla kişi, farklı uzmanlık alanlarında gerçekleşen tanı ve tedavilerle şifa buldu. Sağlık merkezi, göğüs hastalıkları, göz, kulak-burun-boğaz, diş, dahiliye, ortopedi, nöroloji, psikolog, diyetisyen ve genel cerrahi gibi alanlarda hizmet vererek her gün ortalama 600 hastaya yardımcı oldu. Ayrıca 600’den fazla öğrenciye de ağız ve diş sağlığı hakkında bilgi aktarıldı.

Tıp Merkezi, göğüs hastalıkları, göz, kulak-burun-boğaz, diş, dahiliye, ortopedi, nöroloji, psikolog, diyetisyen ve genel cerrahi polikliniklerinde hizmet sunarak, 1 yılda 150 binden fazla hasta kabul etti.

Merkezde 12 doktor, 2 psikolog ve 1 diyetisyen görev yaparken, görüntüleme, tanı ve tedavi hizmetleriyle her gün ortalama 600 hastaya şifa sağlandı.

Toplamda bin 38 kişinin faydalandığı hasta nakil hizmetinin yanı sıra; bakıma muhtaç ve evde tedavi gören 127 vatandaşa, elektronik hasta yatakları ücretsiz olarak temin edildi.

Tıp Merkezi, halkın sağlığını korumak ve toplum bilincini artırmak amacıyla çeşitli konferanslar ve farkındalık programları düzenleyerek; Hipertansiyon Günü, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası, Dünya Emzirme Haftası, Acil Sağlık Hizmetleri Haftası ve Dünya Diyabet Günü gibi önemli gün ve haftalarda bilinçlendirici etkinlikler gerçekleştirdi.

Uzman sağlık ekipleri ve psikologlar tarafından desteklenen merkez, yaşlılar, kadınlar ve çocuklar gibi farklı gruplara yönelik özel organizasyonlar düzenleyerek, şehrin her kesimine hizmet götürdü.

Related Posts

Devlet Bahçeli ‘100 olsun’ demişti! O öneriye AKP’den ret geldi

Kürt sorununun çözümüne yönelik süreç kapsamında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kurulmasını istediği komisyonun 100 kişiden oluşması önerisi, çalışmaların sağlıklı yürümeyeceği gerekçesiyle hem AKP hem muhalefet partileri tarafından kabul görmedi. İşte AKP’nin ve diğer partilerin komisyon önerisi…

İstanbul’u da sallayan deprem için korkutan bildirim

Bursa’da kaydedilen 3,9 büyüklüğündeki depremin bazı mobil uygulamalar tarafından kullanıcılara 6,2 büyüklüğünde diye bildirilmesi paniğe neden oldu.

Çanakkale Boğazı’nda makine arızası geçiren tekne kurtarıldı

Çanakkale Boğazı’nda dün akşam saatlerinde makine arızası nedeniyle sürüklenen ve içinde 6 kişinin bulunduğu tekne, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekiplerinin zamanında müdahalesiyle güvenli bir şekilde limana çekildi

Ukrayna’da faşist sembollü askeri kıyafetler satılıyor

Ukrayna’da askeri ekipman satışı yapan mağazaların ürünlerinin arasında Nazi sembollü giysilerin de yer aldığı öğrenildi.

Leman dergisi önünde şok tehdit: ‘Ya onlar ölecekler, ya biz öleceğiz’

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Leman’daki bir karikatür nedeniyle açıklama yaptı. “Dini değerleri aşağılama” suçlamasıyla dergiye soruşturma açıldı, 4 kişi gözaltına alındı. Dergi önünde toplanan bazı kişiler polisle kavga edip “Ya onlar ölecek, ya biz” tehdidinde bulundu.

Erdoğan imzaladı, bu fakülte ve yüksekokullar kapatıldı

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile bazı üniversitelerde yeni fakülte ve enstitülerin kurulmasına, bazılarının ise kapatılmasına karar verildi.