Avrupa borsaları Britanya hariç yükselişle kapandı

Avrupa Borsaları Yükselişle Kapandı

Avrupa borsaları, Britanya hariç, haftanın üçüncü işlem gününü artıda tamamladı. Gösterge endeks Stoxx Europe 600, günü yüzde 0,18’lik bir artışla 541,21 puandan kapattı.

Bankacılık hisseleri ortalama yüzde 1,5 ve otomobil üreticilerinin hisseleri ise ortalama yüzde 1,64 değer kazandı. Avrupa’da bankalar ise 1997 yılından beri en iyi altı aylık performanslarını sergileyerek yüzde 30’luk bir artış kaydetti. Stoxx 600 Bankacılık endeksi, yılın ocak-haziran döneminde ciddi bir yükseliş yaşadı.

Almanya’da DAX 40 endeksi yüzde 0,49, Fransa’da CAC 40 endeksi yüzde 0,99 ve İtalya’da FTSE MIB 30 endeksi yüzde 0,57 artışla günü tamamladı. Ancak Britanya’da FTSE 100 endeksi yüzde 0,12’lik bir düşüş yaşayarak 8.774,65 puana geriledi.

Avro/dolar paritesi ise TSİ 19.48 itibarıyla yüzde 0,15’lik bir düşüşle 1,179 seviyesinde seyrini sürdürdü. Öte yandan, Orta Doğu’daki barışın ardından Avrupa borsalarında yaşanan kısa süreli yükseliş, ABD ile AB arasındaki ticaret ihtilaflarına ilişkin endişelere yol açtı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın AB ile bir anlaşma konusundaki süresi 9 Temmuz’da sona erecek.

Related Posts

Bedelli askerliğin yeni ücreti belli oldu

Bedelli askerlik ücreti 243.013,44 TL’den 281.895 TL’ye yükseldi.

TÜİK verileri emekli maaşına zam bu kadar olur dedi: Refah payı verilmezse yakacak rakamlar ortaya çıktı

Emekli ve memur maaşlarına yapılacak zammı belirleyecek haziran ayı enflasyon verileri, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 3 Temmuz’da yapacağı açıklamayla belli olacak. Milyonlarca kişinin yılın son 6 ayındaki geçimini belirleyecek açıklama …

Doğalgaza zam geldi

Doğalgaza zam geldi

‘Enflasyon düşüyor %20’leri göreceğiz’

Enflasyonla mücadelede sergilenen ‘tavizsiz duruşa’ dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Enflasyon, bir yıldır kesintisiz olarak geriliyor. Mayıs ayında yıllık enflasyon son 3.5 yılın en düşük seviyesine geriledi. Yıl sonunda enflasyonda 20’li rakamları görmeyi bekliyoruz” dedi.

Yerli ve milli yapay zekâ için girişimler destekleniyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yerli ve özgün yeni yapay zeka modellerinin doğmasını sağlayacak girişimleri, somut adımlarla desteklemeyi sürdüreceklerini söyledi.

AKP’den temmuz zammı açıklaması: ‘En düşük emekli aylıklarına yönelik düzenleme…’

Hükümet, temmuz zammı öncesi en düşük emekli maaşına yönelik yeni bir düzenleme hazırlığında. Açıklamanın hemen ardından gözler 3 Temmuz’daki enflasyon verisine çevrildi.