Bakan Uraloğlu duyurdu: İstanbul’un iki havalimanı birbirine bağlanacak

İstanbul Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanı Hızlı Trenle Bağlanacak

T24 Haber Merkezi 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanı’nı hızlı trenle birbirine bağlayacaklarını duyurdu.

İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanı arasında hızlı tren hattı kurulacak. Bakan Uraloğlu, 2025 yılında İstanbul’a yapılacak yeni hat için ihaleye çıkacaklarını açıkladı.

Abdulkadir Uraloğlu, şu ifadelerle projeyi detaylandırdı: “Gebze’den başlayacak ve Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçerek İstanbul Havalimanı’na ve Çatalca’ya uzanan yaklaşık 120 kilometrelik bir hattımız olacak. Dünya Bankası ile hattın finansmanı için görüşmeleri sürdürüyoruz. 2025 yılında inşallah ihalesini gerçekleştirip projeyi tamamlayacağız.”

Sosyal Medyaya Düzenleme Geliyor mu?

Bakan Uraloğlu, sosyal medya konusunda şunları söyledi:

“16 yaş altı çocuklara belirli kurallar getirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Sosyal medyada her türlü içeriği paylaşabiliyorsunuz. Toplumumuzu ve gençlerimizi korumanın önemli olduğunu düşünüyoruz. Herkesi sorumluluk sahibi yaparak bu doğrultuda hareket etmeyi hedefliyoruz.”


Günün Öne Çıkan Haberleri

Related Posts

Orta Doğu’da bir ilk: Gazze’de kıtlık resmen ilan ediliyor

Birleşmiş Milletler destekli Entegre Gıda Güvenliği Aşaması Sınıflandırması (IPC), Gazze Şehri’nde resmi olarak kıtlık ilan edecek. Dünyada açlığı izlemek ve sınıflandırmakla görevli uluslararası kuruluş, 2004 yılındaki kuruluşundan bu yana yalnızca …

Herkes barış beklerken: İki şehir yerle bir oldu

Rusya-Ukrayna savaşı sürerken, Rusya Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk bölgesinde yer alan Kostiantynivka ve Lviv kentine saldırdı.

Filenin Sultanları Dünya Şampiyonası’na hazır

A Milli Kadın Voleybol Takımı, İspanya ile karşılaşacakları maçın hazırlıklarını sürdürdü.

Türkiye için Londra’da vize mesaisi

Türkiye, İngiltere ile yapılacak ikinci tur STA görüşmelerinde iş insanlarının vize ve çalışma izni sorunlarını gündeme taşıyacak.

Aziz İhsan Aktaş-Özlem Çerçioğlu ilişkisi: Sözcü belge yayınladı… 140 milyonluk ihalede özel şartlar… Mehmet Ağar konuştu

CHP’li belediyelere yönelik operasyonlarda itirafçı olan müteahhit Aziz İhsan Aktaş’ın, şartnamesini yazdığı ve “adrese teslim” olarak tanımlanan ihaleye Özlem Çerçioğlu’nun onay verdiği, bu dosyalar önüne koyulduğunda ise AKP’ye katılma kararı aldığı öne sürüldü.

Türkiye’de sosyoekonomik seviye skorunun en düşük olduğu il 112 puanla Sinop oldu: “İktidar yeterince destek vermiyor”

Türkiye’de sosyoekonomik seviye skorunun en düşük olduğu il 112 puanla Sinop oldu: “İktidar yeterince destek vermiyor”