CHP Olağanüstü Kurultayında ilk aday çıktı

CHP Olağanüstü Kurultayına günler kala adaylık tartışmaları da gündeme geliyor. Kemal Kılıçdaroğlu aday olacak mı sorularını bizzat Kılıçdaroğlu ‘Aday değilim’ açıklamasıyla yanıtlarken CHP’de Özgür Özel’e rakip çıktı.

“BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANACAĞIZ”

6 Nisan Pazar günü Ankara’da gerçekleşecek olan Olağanüstü kurultayda Özgür Özel’in dışında ikinci bir aday daha çıktı. CHP Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Av. Ümit Uysal Genel Başkan adaylığını ilan etti. 

Uysal resmi X hesabından yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Adaylığı Açıklamamız

Birleşe Birleşe Kazanacağız 

Ülkemiz ağır ekonomik, sosyal ve siyasi bir kriz ortamındayken yaşanan olağanüstü süreçler nedeniyle Cumhuriyet Halk Partimiz olağanüstü bir kurultaya gidiyor. 

Yaşanan olağanüstü gelişmeler karşısında partimizin uğradığı saldırılarla birlikte ülkemizin içinde bulunduğu ağır ekonomik, siyasi ve sosyal krizi dikkate alarak bu süreci sağduyu ile yönetmemiz birleşe birleşe aşmamız birleşe birleşe kazanmamız gerekiyor. 

Milli mücadele döneminin en zorlu zamanlarında dahi demokratik teamülleri ve süreçleri ısrarla sürdüren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakışan partimizi gönülden birleştirecek demokratik süreçleri uygulamaya almaktır. 

Demokrasiye katkı sunmak, olağanüstü şartlarda gittiğimiz olağanüstü kurultayımızdan topluma güçlü bir demokrasi ve birliktelik mesajı vermek için, 
Anadolu’nun bütün potansiyelini ayağa kaldırmak harekete geçirmek için, 
Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nu esaretten kurtarmak için, 
Cumhuriyet Halk Parti’mizin bu olağanüstü süreçleri demokratik teamüllerden ödün vermeden yönetmesi için, 
Türkiye’mizi kurucu değerlerimiz üzerinden yeniden inşa etmek üzere vazifeye atılmak için, içinde bulunduğum şartların sıkıntılı yanlarını önemsemeden, 
33 yıllık siyasi tecrübemi ve birikimimi partimin ve ülkemin hizmetine sunma cesaretiyle Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Adaylığımı açıklıyorum.”

Related Posts

Ukrayna: Rusya, Odessa’daki liman altyapısını iki balistik füzeyle vurdu

Rus ordusunun, Ukrayna’nın Odessa kentindeki liman altyapısına iki balistik füzeyle saldırı düzenlediği bildirildi.

DEM Parti’den İBB’ye 4. dalga operasyonlara tepki: ‘Seçilmişi hapse koyamazsın’

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik düzenlenen 4. dalga operasyona tepki göstererek, “Seçilmişi hapse koyamazsınız. Bunları kabul etmek mümkün değildir. Siyasetle mücadele edemediklerinizi yargıyı bir sopa olarak kullanıp böyle kayyumcu, tutuklayan, gözaltına alan bir zihniyeti kabul etmek mümkün değildir” dedi.

Her detayı kan donduran haber: 19 yaşındaki kayıp Deniz’in esrarengiz ölümü!

Kötü haber Bahçelievler’den geldi. 40 yaşındaki Hayrettin K. kız arkadaşının uyuşturucu kullandıktan sonra hayatını kaybettiğini polise ihbar ettikten sonra evden kaçtı. Eve gelen polisler 19 yaşındaki kayıp olarak aranan Deniz’in cesediyle karşılaştı. Evden kaçan Hayrettin K.’nın 11 suç kaydı olduğu ortaya çıktı.

Diplomatlara saldırı son damla oldu: AB/Batı İsrail’e karşı sertleşiyor

İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım karşısında artık Avrupa Birliği’nin (AB) de sabrı taştı nihayet. İspanya, Fransa, Belçika gibi önemli üye ülkeler Birlik ile İsrail arasındaki özellikle ticari ilişkileri düzenleyen çerçevenin gözden geçirilmesi …

MSB’den “NATO tatbikatı Türkiye’yi hedef alıyor” iddiasına yanıt: Zorlama bir yorumdan ibaret

MSB’den “NATO tatbikatı Türkiye’yi hedef alıyor” iddiasına yanıt: Zorlama bir yorumdan ibaret

CHP’li Yağcı, iktidarın ekonomi politikalarını eleştirdi: ‘Krizden çıkış; ancak yeni bir dönemle mümkün’

CHP Ticaret Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Necati Yağcı, iktidarın ekonomi politakalarını eleştirerek “Türkiye ekonomisi, ertelenemez ve köklü yapısal dönüşümlerin zorunlu hâle geldiği tarihsel bir eşiğe dayanmıştır. Bu çok yönlü krizden çıkış; ancak yeni bir dönem, yeni bir anlayış ve güçlü bir siyasi iradeyle mümkündür” dedi.