Ankara Mahkemesi CHP’nin Olağan ve Olağanüstü Kurultaylarını Birleştirdi
Ankara 41. Asliye Hukuk Mahkemesi, CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nın iptali ve 6 Nisan’daki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptali istemiyle açılan davaların tek dosyada birleştirilmesine karar verdi. Bu dosya, ilerleyen süreçte 42. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.
6 NİSAN’DAKİ KURULTAY İÇİN İPTAL BAŞVURUSU
CHP kurultay delegeleri Yılmaz Özkanat ve Hatip Karaaslan, CHP’nin 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptali için mahkemeye başvurdu. Delegelerin avukatı Onur Yusuf Üregen’in dilekçesinde, Partinin hukuka, şeffaflığa ve demokrasiye olan bağlılığı vurgulandı. Ayrıca, 4-5 Kasım 2023 tarihli 38. Olağan Kurultayının iptalinin de bu dosyayla birleştirilmesi talep edildi.
DURUŞMA 26 MAYIS’A ERTELENDİ
38. Olağan Kurultayı’nın iptali ve yetkili kurullarının görevden uzaklaştırılması talebiyle Eski Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve bazı delegeler, CHP’nin 4-5 Kasım 2023 tarihlerindeki kurultayının iptali için ayrı ayrı mahkemelere dava açmıştı. Bu davalar da Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesinde birleştirilmişti. Geçtiğimiz hafta görülen dava, 26 Mayıs Pazartesi günü saat 10.00’a ertelendi.