Eğitim Haber Sitesi

Haber Takip Merkezi – Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi – Ülkenin Nabzını Tutan Site

DDM’den İBB soruşturmasındaki MASAK raporlarıyla ilgili açıklama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), Mali Suçları Araştırma Kurulunun (MASAK) raporlarının eksik bilgiye dayalı dezenformasyon içerdiğine ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi MASAK Raporları İle İlgili Açıklama Yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Mali Suçları Araştırma Kurumu (MASAK) raporlarının eksik bilgiye dayalı dezenformasyon içerdiği iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtildi. MASAK raporlarının İBB soruşturmasında banka ve vergi kayıtları başta olmak üzere objektif ve nicel finansal veriler üzerinden hazırlandığı vurgulandı.

Belirli bir tutarı (30 Kasım 2024 itibarıyla 30 bin TL) aşan tahsilatların, aracı finansal kurumlar kanalıyla yapılmasının yasal bir zorunluluk olduğu hatırlatılan açıklamada, belediye şirketlerinin bu kapsamda tahsilatlarını ilgili mevzuat çerçevesinde, finansal sistem üzerinden yapması gerektiğine dikkat çekildi.

“Finansal sistem üzerinden yapılmamış tahsilatların, MASAK tarafından eksik tahsilat olarak görülmesi ve ‘aradaki farkın kaynağının bilinmediği’ şeklinde raporlanması doğal bir gerekliliktir. Kamu kurum ve yetkililerinin saygınlığını hedef alan manipülatif haberlere itibar edilmemesi önemle vurgulandı.”