DEM heyeti Bakan Tunç’la görüştü | Gülistan Kılıç Koçyiğit: “Hasta mahkumların tahliyesini istedik”

DEM Parti Heyeti ile Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Arasındaki Görüşme Gerçekleşti

DEM Parti heyeti ile planlanan ancak Sırrı Süreyya Önder’in rahatsızlığı nedeniyle ertelenen görüşme bugün yapıldı. Görüşmede Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un yanı sıra DEM Parti’den Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Sezai Temelli yer aldı.

Görüşme sonrası Koçyiğit, “Öncelikli olarak Öcalan’ın sağlık koşulları ve tecrit koşulları konusunu ele aldık. Koşulların düzenlenmesini talep ettik.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

“Hasta Mahkumların Tahliyesini Söyledik”

Koçyiğit, “İmralı heyeti dışında adaya gitmesi için taleplerde bulunduk. Hasta mahkumlar ve adli tıp raporu alanların tahliyesini istedik. Covid düzenlemelerinde örgütlü suçları kapsam dışı bırakılmasının sakıncalı olduğunu belirttik. Bakanın not aldığını ve üzerinde çalışacaklarını söylediğini belirtmek isterim.” dedi.

Heyet, Erdoğan’la Görüşmüştü

Geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilen DEM Parti İmralı Heyeti, Erdoğan ile görüştükten sonra Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile buluşacaktı. Ancak bu buluşma Sırrı Süreyya Önder’in sağlık problemleri nedeniyle ertelenmişti.

“Hasta Tutuklular İle İlgili Talepleri Olduğunu İfade Ediyorlar”

Dün akşam Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerçekleşen 23 Nisan Resepsiyonu’nda konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, DEM Parti ile yapılan görüşmelere ilişkin soruları yanıtladı. Tunç, “Hasta tutuklular ve hükümlülerle ilgili talepleri olduğunu ifade ediyorlar. Talepleri dinleyip değerlendireceğiz. Türkiye’nin terörsüz bir ülke olması hedefimizdir ve terör belasından kurtulmayı istiyoruz.” açıklamasını yaptı.

Related Posts

CHP’nin Olağanüstü Kurultayı için iptal davası

CHP’den ihraç edilen eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın avukatı Onur Yusuf Üregen CHP 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptali istemiyle dava açtı.

20 bin kişilik saygısızlık: Papa’nın cansız bedeniyle fotoğraf çektiler!

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, 88 yaşında hayatını kaybetti. Üç gün boyunca naaşı sergilenecek olan Papa, Aziz Petrus Bazilikası’nda son kez inananlarla buluştu. Papa’nın cansız bedeniyle selfie çeken insanlar, dünyanın dört bir yanından Katoliklerin tepkisini çekti.

Türkiye ve Rusya Ortadoğu için masaya oturuyor: Görüşmeler İstanbul’da

Türkiye ve Rusya Dışişleri bakan yardımcıları yarın İstanbul’da Ortadoğu için görüşme gerçekleştirecek.

İş insanının taşıyıcı anne oyununu sevgilisinin ihbarı bozdu

Gürcistan’da bir taşıyıcı anneden dünyaya gelen ikiz çocuklarını, sevgilisi Yonca K.’nin nüfusuna kaydeden iş insanı Feramuz G.’nin 5 yıl 3 ay hapsi istendi. İş insanının taşıyıcı anne oyununun sevgilisinin ihbarıyla ortaya çıktığı öğrenildi.

Falezlerde manzara keyfi ölümle bitti

Antalya’da Karaalioğlu Parkı’nda denize karşı kayalıklarda oturan 28 yaşındaki İslam Aliyev, dengesini kaybedip falezlerden düşerek yaşamını yitirdi.

Son dakika İstanbul’da deprem mi oldu? Az önce deprem İstanbul’da nerede oldu? İstanbul deprem Kandilli ve AFAD son depremler listesi 24 Nisan 2025

Son dakika İstanbul deprem haberleri..İstanbul’da deprem mi oldu? Az önce deprem İstanbul’da nerede oldu? İstanbul Kandilli ve AFAD son depremler.. 24 Nisan 2025 İstanbul deprem son dakika haberleri haberin detayında…Artçı deprem mi oldu İstanbul’da? İstanbul son deprem büyüklüğü ne kadar? İstanbul’da ve İstanbul yakınındaki depremler nelerdir? İstanbul’da anlık deprem mi oldu? Son dakika İstanbul canlı deprem haritası..Kandilli rasathanesi ve deprem araştırma enstitüsü ve AFAD İstanbul deprem haberleri.. İstanbul’da hangi ilçelerde deprem oldu ve hangi ilçelerde en çok hissedildi? Bugün İstanbul’da deprem mi oldu? Deprem İstanbul’da ne zaman ve kaç şiddetinde oldu? En son İstanbul’da nerede deprem oldu? İstanbul deprem haberleriyle ilgili en çok merak edilenlerin cevabı haberde..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir