Ege’de göçmen faciası bot alabora oldu 7 göçmen öldü

Balıkesir’in Ayvalık ilçesi yakınlarından bindikleri lastik bot ile Midilli Adası’na geçmek isteyen göçmenlerin bulunduğu lastik bot bu sabaha karşı şiddetli fırtına nedeniyle alabora oldu. Balıkçıların ihbarı üzerine olay yerine sahil güvenlik ve Fronteks botları ile arama kurtarma helikopterleri hareket etti.

Midilli Adası’nın kuzeydoğusundaki Skala Sykamia bölgesinde meydana gelen olayda aralarında çocuklarında bulunduğu 7 göçmenin cesedine ulaşıldı, 23 göçmen kurtarıldı.

Kurtarılan göçmenler adadaki hastaneye kaldırılırken yaklaşık 40 göçmenin bulunduğu bottan denize düşen göçmenleri bulmak için bölgede arama kurtarma çalışmalarının zor hava koşullarına rağmen sürdüğü belirtildi.

Related Posts

Devlet Bahçeli ‘100 olsun’ demişti! O öneriye AKP’den ret geldi

Kürt sorununun çözümüne yönelik süreç kapsamında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kurulmasını istediği komisyonun 100 kişiden oluşması önerisi, çalışmaların sağlıklı yürümeyeceği gerekçesiyle hem AKP hem muhalefet partileri tarafından kabul görmedi. İşte AKP’nin ve diğer partilerin komisyon önerisi…

İstanbul’u da sallayan deprem için korkutan bildirim

Bursa’da kaydedilen 3,9 büyüklüğündeki depremin bazı mobil uygulamalar tarafından kullanıcılara 6,2 büyüklüğünde diye bildirilmesi paniğe neden oldu.

Çanakkale Boğazı’nda makine arızası geçiren tekne kurtarıldı

Çanakkale Boğazı’nda dün akşam saatlerinde makine arızası nedeniyle sürüklenen ve içinde 6 kişinin bulunduğu tekne, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekiplerinin zamanında müdahalesiyle güvenli bir şekilde limana çekildi

Ukrayna’da faşist sembollü askeri kıyafetler satılıyor

Ukrayna’da askeri ekipman satışı yapan mağazaların ürünlerinin arasında Nazi sembollü giysilerin de yer aldığı öğrenildi.

Leman dergisi önünde şok tehdit: ‘Ya onlar ölecekler, ya biz öleceğiz’

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Leman’daki bir karikatür nedeniyle açıklama yaptı. “Dini değerleri aşağılama” suçlamasıyla dergiye soruşturma açıldı, 4 kişi gözaltına alındı. Dergi önünde toplanan bazı kişiler polisle kavga edip “Ya onlar ölecek, ya biz” tehdidinde bulundu.

Erdoğan imzaladı, bu fakülte ve yüksekokullar kapatıldı

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile bazı üniversitelerde yeni fakülte ve enstitülerin kurulmasına, bazılarının ise kapatılmasına karar verildi.