Husiler: Bir hafta içinde ABD ve İsrail hedeflerine yönelik 22 füze ve İHA’lı saldırı düzenledik

Yemen Husileri, Gazze’ye Destek İçin ABD ve İsrail Hedeflerine Saldırı Düzenledi

Yemen’deki Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi, Gazze’ye destek operasyonları kapsamında füze ve insansız hava araçlarıyla (İHA) ABD ve İsrail hedeflerine 22 saldırı düzenlediklerini açıkladı. Abdulmelik el-Husi’nin konuşması Husilere ait Al Masirah televizyonunda canlı olarak yayınlandı.

Husilerin Gazze Şeridi’ne destek operasyonları hakkında bilgi veren Husi, “Yemenlilerin Filistin halkına ve direnişçilere verdiği destek, vaat edilen fetih ve kutsal cihat savaşının ayrılmaz bir parçasıdır.” ifadelerini kullandı.

Husi, Husilere bağlı Yemen Silahlı Kuvvetlerinin bu hafta ABD ve İsrail hedeflerine yönelik, hipersonik, balistik füze ve İHA’larla gerçekleştirdiği 22 operasyona vurgu yaparak, Tel Aviv, Ben Gurion Havalimanı, Nevatim Hava Üssü ve Kudüs’teki elektrik istasyonunu hedef aldıklarını belirtti.

Ayrıca Husi, ABD uçak gemisi USS Harry Truman’a 11 füze ve İHA ile saldırdıklarını, ayrıca ABD ve İngiltere’nin 2024’te Yemen’e hava ve deniz yoluyla 931 saldırı gerçekleştirdiğini aktardı.

Husi, ABD ve İngiltere’nin Yemen’deki saldırılarında 106 kişinin hayatını kaybettiğini, 314 kişinin yaralandığını da dile getirdi.

Kızıldeniz’deki Durum

İran destekli Husiler, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına tepki olarak 31 Ekim 2023’ten bu yana Yemen açıklarında İsrailli şirketlere ait ticari gemilere el koyuyor ve bazılarına insansız hava araçları ve füzelerle saldırılar düzenliyor.

Husilerin eylemlerinin ardından birçok gemicilik şirketi, Kızıldeniz’deki seferlerini durdurma kararı aldı. ABD, küresel deniz ticaretinin güvenliğinin tehlikede olduğunu belirterek 18 Aralık 2023’te “Refah Muhafızı Operasyonu” adıyla çok uluslu deniz görev gücünü oluşturduğunu duyurdu.

Husiler, ABD ve İngiltere’nin Yemen’deki kontrol ettikleri bölgelere yönelik saldırılarının ardından, bu iki ülkenin tüm gemilerini hedef alacaklarını duyurdu.


Kuantum bilgisayarlar tüm şifreleri kırabilir mi? – Prof. Zafer Gedik anlatıyor

___________________________________________________________________________________________________

Related Posts

Derin dondurucuda cesedi bulunan bebeğin annesi bulundu

Ankara’da derin dondurucuda cesedi bulunan erkek bebeğin annesinin, ‘Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti’ suçundan cezaevinde bulunan ev sahibi Gözde İ. (31) olduğu belirlendi.

Çin, Alman uçağını lazerle hedef alma iddiasını reddetti

Çin, Avrupa Birliği’nin (AB) Kızıldeniz’deki seyrüsefer güvenliği misyonu Aspides’te görev yapan Alman uçağını lazer kullanarak hedef aldığı yönündeki suçlamaları reddetti.

Erdoğan: Önümüzdeki günlerde olumlu haberlerin alınacağı bir evreye giriyoruz

Erdoğan, “Önümüzdeki günlerde olumlu haberlerin alınacağı bir evreye giriyoruz. Bu hayırlı sürecin herhangi bir yol kazası yaşanmadan karanlık ve kirli mahfiller tarafından sabote edilmesine fırsat vermeden başarıyla neticelenmesini temenni ediyoruz.” dedi.

Mansur Yavaş, ‘Ankara’ya operasyon olacak mı?’ sorularına ateş püskürdü

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın tutuklanması; Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’ye ev hapsi verilmesi ve SÖZCÜ TV’nin karartma uygulanmasına tepki gösterdi.

‘Selam söyleyin’ deyip 4 yerinden vurdu

Antalya’da bir fırında çalışan Ramazan Koçak (58), sokak ortasında tanımadığı kişi tarafından bacağından 4 kurşunla vuruldu. Şüphelinin ateş ederken iş yerinin eski sahibinin oğlu için “B.’ye selam söyleyin” dediği belirtildi.

MİT Başkanı Kalın Irak’ta: Gündem terörsüz Türkiye ve teröre karşı atılacak ortak adımlar

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın’ın diplomatik temaslarda bulunmak üzere dün Irak’ın başkenti Bağdat’a gittiği bildirildi.