MSB’den “NATO tatbikatı Türkiye’yi hedef alıyor” iddiasına yanıt: Zorlama bir yorumdan ibaret

MSB’nin Açıklaması: “NATO Tatbikatı Türkiye’yi Hedef Almıyor”

T24 Haber Merkezi

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Balkan ülkelerinde 26 Mayıs ila 6 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan NATO tatbikatının “Türkiye’yi hedef aldığı” iddiasıyla ilgili açıklama yaptı. Bakanlık kaynakları, “Tatbikata ilişkin basında yer alan iddiaların tümü yalan ve yanlıştır” diyerek söz konusu iddiaları reddetti. ABD’nin ve NATO’nun Türkiye’ye yönelik tutumuna dikkat çeken kaynaklar, “ABD Başkanı ve NATO Genel Sekreteri’nin ülkemizle ilgili açıklamalarına bakıldığında Türkiye’nin değerinin vurgulandığını görmekteyiz. Dolayısıyla, bu tatbikatın Türkiye’yi hedef aldığı iddiası zorlama bir yorumdan ibarettir” ifadelerini kullandı.

NATO tarafından ABD Avrupa ve Afrika Komutanlığı (USARE-UR-AF) öncülüğünde icra edilecek olan “Immediate Response 25” tatbikatı, 26 Mayıs-9 Haziran tarihleri arasında Yunanistan ve Balkan ülkelerinde yapılacak. Tatbikata Amerika Birleşik Devletleri, Fransa, İspanya, Bulgaristan, Kuzey Makedonya, Slovakya, Arnavutluk, Kosova, Karadağ ve Hırvatistan olmak üzere dokuz ülkeden 12.000 asker katılacak. Yunanistan’da 2.000 Amerikan askeri ve çok uluslu kuvvetler konuşlandırılacak, tatbikata Yunanistan tarafından ise merkezi Kavala’da bulunan 20. Zırhlı Tümen birlikleri katılacak.

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Türkiye’nin her yıl düzenlenen NATO tatbikatına katılmamasının çeşitli iddialara neden olduğunu belirtti. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in tatbikatı eleştiren açıklamalarının ardından bakanlık, bu iddiaları yalanlayarak, Türkiye’nin NATO tatbikatlarına katılım sürecini açıklığa kavuşturdu.

MSB: Detaylar Tatbikatın İnternet Sayfasında Bulunabilir

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, “NATO tatbikatı Türkiye’yi hedef alıyor” iddiasını yalanladı. Bakanlık kaynakları, “Biz 2020 yılından bu yana her sene bu tatbikat ile ilgili açıklamalarda bulunuyoruz. Defalarca bunu anlattık” diyerek konuya açıklık getirdi. Tatbikatın detaylarının resmi internet sayfasında yer aldığını belirten kaynaklar, basında çıkan iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurguladı. Ayrıca, ABD ve NATO’nun Türkiye’ye yönelik tutumunun son dönemde yapılan açıklamalarda net bir şekilde ifade edildiğini hatırlatarak, Türkiye’nin NATO içerisindeki konumunun tartışmalı olmadığını dile getirdi.

Related Posts

Medvedev: İran ne pahasına olursa olsun nükleer programını sürdürecek

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Medvedev, İran’ın İsrail ile olası bir çatışma durumunda hayatta kalmak için nükleer programını sürdüreceğini belirtti. Medvedev, İsrail’in gizli nükleer faaliyetlerine de dikkat çekerek uluslararası denetim çağrısında bulundu.

Anneden dehşet verici ifadeler! Nafaka vermemek için kan donduran istek

Mardin’de tek çocuk annesi Gülcan O. şiddet gördüğü eşine boşanma davası açtı. Eşi nafaka ödemeyi reddettiği için suç duyurusunda bulunan Gülcan O., ‘Nafaka vermemek için ‘bu çocuğu öldürmeni istiyorum’ dedi. Çok çektim” dedi.

Bodrum güne depremle uyandı!

AFAD, Muğla’nın Bodrum ilçesinde sabah saatlerinde 3.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini, sarsıntının yerin 16.13 kilometre derinliğinde gerçekleştiğini açıkladı.

Adana’da acı olay: Denize giren 2 kardeşten 1’i boğuldu

Adana’da denize giren 2 kardeşten 1’i boğularak yaşamını yitirdi.

İsrail saldırıları İran’ın birçok kentinde protesto edildi

İsrail-İran arasındaki füze savaşı sürerken başkent Tahran başta olmak üzere İran’ın birçok kentinde, cuma namazının ardından İsrail’in saldırılarına karşı protesto gösterileri düzenlendi.

‘Etkin pişmanlık’ açıklamalarına da soruşturma

Devam eden soruşturmayı etkilemeye teşebbüse resen soruşturma başlatılacak.