Referandumdan ‘evet’ kararı çıktı

Eskihamidiye köyü artık bir mahalle haline geliyor

Bartın’ın merkezine bağlı Eskihamidiye köyünde, mahalle statüsüne geçiş için yapılan referandumda köy halkı kararını verdi. Daha önceki iki referandumda ‘hayır’ oyu çıkan köy, bu sefer ‘evet’ diyerek mahalle statüsüne geçme kararı aldı.

Toplamda 661 seçmenin bulunduğu köyde, sandık başına giden 466 kişiden 276’sı ‘evet’, 180’i ise ‘hayır’ oyu kullandı. Bu sonuçla birlikte Eskihamidiye köyü, Kozcağız beldesine bağlı bir mahalle olma yolunda önemli bir adım attı.

Referandumun sonuçlarına göre, Eskihamidiye’nin mahalle olması için belediye meclisinin alacağı kararın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Valilik tarafından onaylanması gerekmektedir. Bu süreçler tamamlandıktan sonra Eskihamidiye, köy statüsünden çıkarak Kozcağız Belediyesi’ne bağlanacaktır.

Köy halkı için tarihi bir öneme sahip olan referandum, bölge sakinlerinin yoğun ilgisiyle karşılanırken, bundan sonraki süreçler de titizlikle takip edilecektir.

Related Posts

Köy yolu nehre döndü

Tokat’ın Ormanözü köyünde sağanak yağmur etkili oldu. Yağış sonrası yollar nehre döndü.

Şifalı macunu kapmak için birbirlerini ezdiler: Pek çok faydası var

485. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, 8 ton mesir macununun saçılmasıyla sona erdi. Şifalı macundan kapmak isteyen on binlerce insan, izdihama neden oldu.

Hatay’da otomobil alevlere teslim oldu

Hatay’da park halindeki otomobilde yangın çıktı. Sebebi henüz bilinmeyen yangın nedeniyle araç kullanılamaz hale geldi.

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı yapıldı.

Ordusu olmayan NATO ülkesi: Avrupa’da bir “anomali”

Kuzey Kutup Dairesi’nin güneyinde yer alan İzlanda, ordusu olmasa da NATO’nun bir parçası. Kökleri Avrupa’da ancak AB üyesi değil. Şimdi askeri risklerle karşı karşıya olan İzlanda,  Grönland’daki durumu gergin bir şekilde izliyor.

Kabinenin gündemi İstanbul depremi

Kabine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanıyor. Gündemin öne çıkan başlığı ise Marmara Denizi’nde meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin etkileri.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir