SON DAKİKA! Kar yağışı bugün kuvvetlenecek! İşte Meteoroloji’nin son haritası ve tahminler…

İstanbullular bu yıl kara doyuyor… Önceki gün kentin yüksek kesimlerini beyaza bürüyen kar, dün sabah yeniden başladı. Kentte eğitime bir gün ara verilmesi, bazı çalışanların mesaiden muaf olması ve uzaktan çalışma kararları sonrası, toplu ulaşım ve trafikte yoğunluk oluşmadı.

21 Şubat 2025
DOĞUDAN BATIYA KAR…

Türkiye’de kar birçok ilde etkisini sürdürüyor. Kar yağışı nedeniyle, Samsun’dan Giresun’a, Trabzon’dan Artvin’e, Erzurum’dan Kars’a, Tunceli’den Bitlis’e birçok ilde toplam 5 bin 538 yerleşim yeri ulaşıma kapandı.

İstanbul’un dışında dün Afyonkarahisar, Konya, Ordu, Tunceli, Trabzon, Samsun, Bolu, Bilecik, Van, Bursa, Erzurum, Ağrı, Erzincan, Kars, Ardahan, Elazığ, Rize, Bitlis, Siirt, Muş, Kırklareli, Şırnak, Hakkari, Bayburt, Giresun, Kocaeli, Yozgat, Sivas, Artvin, Kastamonu, Sakarya, Yalova, Çanakkale, Tokat, Sinop, Eskişehir, Malatya, Bingöl, Gümüşhane olmak üzere toplam 40 ilde eğitime ara verildi. 

AFAD; Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu ve Sinop için “turuncu” (tehlikeli durum) kodlu uyarıda bulundu.

21 Şubat 2025
UÇAKLAR KARLA KAPLI PİSTLERE İNEMEDİ

Kar yağışı hava ulaşımını da olumsuz etkiledi. İstanbul Havalimanı’ndan dün yapılması planlanan uçuşların yüzde 10’u iptal edildi. Bugün ise uçuşların yüzde 20’si iptal edilecek. Sabiha Gökçen Havalimanı’nda da kar alarmı var.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bugün için alınan yüzde 15 iptal kararına ilave yüzde 15 daha iptal kararı alınırken, 22 Şubat’ta ise yüzde 30 oranında uçuş iptali kararlaştırıldı. Ayrıca Sabiha Gökçen Havalimanı’nda pist ve taksi yollarının karla kaplanması nedeniyle havalimanına inemeyen uçaklar havada tur atmak zorunda kaldı. Havalimanında ve çevresinde görüş mesafesi de düştü.

21 Şubat 2025
BUGÜN DAHA KUVVETLİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada kar yağışlarının, cuma ve cumartesi günleri kuvvetli ve yer yer yoğun olmak üzere pazar öğle saatlerine kadar devam edeceği, buzlanma ve don olayının ise pazartesi günü sabah saatlerine kadar il genelinde etkili olacağı belirtildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’nden (AKOM) yapılan son değerlendirmede de kar yağışının bugün etkisini daha artıracağı ifade edildi.

21 Şubat 2025
İSTANBUL’DA OKULLAR BUGÜN DE TATİL

İstanbul’da dün kar yağışı nedeniyle eğitime ara verilmişti. İstanbul Valisi Davut Gül, okulların bugün de tatil edildiğini açıkladı. Ayrıca bazı üniversitelerde de eğitime ara verildi. Boğaziçi Üniversitesi, çevrimiçi eğitime geçerken İstanbul, İstanbul Teknik ve Yıldız Teknik üniversiteleri eğitime ara verdi.

21 Şubat 2025
ŞAHSİ ARAÇ UYARISI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB’nin tüm sorumluluk alanlarında görev başında olduğunu söyledi. Kuzey Marmara Otoyolu ve havalimanı bağlantı yolları için farklı kurum ve kuruluşlarla iş birliği halinde olduklarını söyleyen İmamoğlu, zorunlu olmadıkça şahsi araçlarla trafiğe çıkılmaması çağrısında bulundu.

Başkent Ankara’da ise ABB Başkanı Mansur Yavaş, 220 iş makinesi, bin 400 personel ve 630 araçla sahada olduklarını belirtti. Ankara Valisi Vasip Şahin, kentte yağışın azaldığını okulların tatil edilmeyeceğini açıkladı.

Related Posts

Kararmış SÖZCÜ TV ekranında bugün! 7. Gün

İYİ Parti Milletvekili Ayyüce Türkeş Serap Belovacıklı’ya konuştu. İpek Özbey sordu, eski icra müdürü ve hukukçu Mustafa Zafer yanıtladı.

2 yaşındaki Miraç’ın kahreden ölümü

Karaman’da 5’inci kattan düşen 2 yaşındaki Miraç bebek hayatını kaybetti.

Son Dakika… Selahattin Demirtaş’tan ‘silah bırakma’ açıklaması

Tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, terör örgütü PKK’li bir grubun bugün silah bırakmasıyla ilgili “Barışın kaybedeni olmaz” demişti, değerli Sırrı Süreyya. Evet, bugün senin de yüreğini koyduğun çabaların ilk meyvesini aldık. Kaybeden olmadı, olmayacak. Hayırlı, uğurlu olsun. Emeği geçen herkese selam ve teşekkürlerimle…” açıklamasında bulundu.

Arnavutluk lideri Edi Rama bir kez daha Meloni karşısında diz çöktü

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Ukrayna’nın Yeniden İnşası Konferansı için gittiği Roma’da İtalya Başbakanı Giorgia Meloni’ye diz çökerek selam verdi.

Rusya: ABD ekonomiyi siyasi silaha çevirdi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD’nin ticari ve ekonomik araçları siyasi baskı unsuru olarak kullanmaya devam ettiğini belirterek, “Bu çizgi, uluslararası ekonomik işbirliği mimarisinin bozulmasına yol açıyor.” dedi.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne son saldırılarında 46 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail Ordusunun Gazze Şeridi’ne Yaptığı Son Saldırıda 46 Filistinli Hayatını Kaybetti İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne yaptığı son saldırıda 46 Filistinli hayatını kaybetti. Saldırıda, çok sayıda kişi yaralandı…