Trump ‘Daha önce hiç böyle olmamıştı’ diyerek duyurdu

Donald Trump: Japonya İle Yapılan Ticaret Anlaşması Tarihi Bir Başarı

ABD Başkanı Donald Trump, Japonya ile kapsamlı bir ticaret anlaşmasına vardıklarını duyurarak, bu anlaşmayı “belki de bugüne kadar yapılmış en büyük ticaret anlaşması” olarak nitelendirdi. Trump, açıklamayı Truth Social hesabından yaptı.

“Daha Önce Böyle Bir Şey Yaşanmadı”

Anlaşma kapsamında Japonya’nın ABD’ye yüzde 15 oranında gümrük vergisi ödeyeceğini belirten Trump, Tokyo yönetiminin talimatıyla ABD’ye 550 milyar dolarlık yatırım yapacağını ve bu yatırımların kârının yüzde 90’ının ABD’ye kalacağını ifade etti. Trump, “Bu anlaşma yüz binlerce yeni istihdam yaratacak. Daha önce böyle bir şey yaşanmadı.” dedi.

“Heyecan Verici Bir Dönem”

Trump ayrıca Japonya’nın ABD’ye otomobil, kamyonet, pirinç ve çeşitli tarım ürünleri gibi alanlarda ticaretini açacağını vurguladı. Bu süreci “ABD için heyecan verici bir dönem” olarak tanımlayan Trump, Japonya ile ilişkilerin her zaman güçlü kaldığını ve öyle kalmaya devam edeceğini söyledi.

Beyaz Saray’daki açıklamasında ise Trump, Japonya ile sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) alanında da yeni bir anlaşmanın yolda olduğunu belirtti. Avrupa ve diğer ticaret ortaklarıyla da benzer görüşmelerin sürdüğünü kaydetti.

Hatırlanacağı üzere, Trump 2 Nisan’da Japonya’ya yönelik yüzde 24 oranında gümrük tarifesi getirileceğini açıklamıştı. Ayrıca, 1 Ağustos’tan itibaren Japonya’ya sektörel tarifelerden bağımsız olarak yüzde 25’lik yeni bir tarife uygulanacağını bildirmişti. Söz konusu tarifelerin ilerleyen dönemde Japonya ile olan ilişkilere bağlı olarak artırılabileceğini veya düşürülebileceğini de ifade etmişti.

Related Posts

Demirci’de İmece Usulü Hasat Geleneği

Manisa’nın Demirci ilçesinde çiftçiler, buğday ve arpayı imece usulü ile el birliğiyle hasat ediyor.

Fransa’nın ‘Filistin’ kararı Netanyahu’yu panikletti: İsrail’i yok etmek için sıçrama tahtası olur

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Filistin’i devlet olarak tanımaya karar verdiklerini ve resmi duyuruyu eylül ayında yapacaklarını duyurdu. Karar sonrası açıklama yapan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Macron’u kınayıp, “Bu şartlar altında kurulacak bir Filistin devleti, İsrail’i yok etmek için bir sıçrama tahtası olur” dedi.

CHP’li Özgür Karabat’tan ÖTV artışına sert tepki: ‘Bunun adı artık zorbalıktır’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in gece yarısı alınan ÖTV artışı kararını eleştirdi. Karabat, Şimşek’in uyguladığı vergi politikalarının halka karşı sistematik bir baskıya dönüştüğünü vurgulayarak, “Rasyonel zemin diye göreve gelen Mehmet Şimşek, bu iki yılda halka kan kusturmaktan başka bir iş yapmadı. Şimdi de gece yarısı kararıyla arabalarda uygulanan ÖTV’yi artırdı. İnsanlar iyi bir arabaya binmesin, gezmesin, eğlenmesin, kaliteli zaman geçirmesin diye elinden geleni yapıyor. Bunun adı artık zorbalıktır” dedi.

Başiskele’de İnşaatta Yangın Çıktı

Başiskele’de inşaat halindeki apartmanın çatısında çıkan yangın itfaiye tarafından söndürüldü.

Bahçeli’den orman şehitleri için taziye mesajı: Eskişehir’deki acı hepimizi hüzne boğdu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hayatını kaybeden 10 orman işçisi için taziye mesajı yayınladı. Bahçeli, “Ormanlarımızı savunurken şehit olan kahraman evlatlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmetler niyaz ediyor, muhterem ailelerine ve muazzez milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum” dedi.

Amca-yeğen kavgası cinayetle bitti

Giresun’un Bulancak ilçesinde bir kişi, tartıştığı yeğenini silahla vurarak öldürdü.