Umman: Türkiye’de OYAK ile ortak yatırım fonu kurulmasına ilişkin prosedürler ileri aşamaya ulaştı

Umman Yatırım Otoritesi Başkan Yardımcısı: Türkiye ile OYAK Ortak Yatırım Fonu İleri Aşamada

Umman Yatırım Otoritesi Başkan Yardımcısı Mulhem el-Cerf, Türkiye’nin Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) ile ortak yatırım fonu kurmaya yönelik prosedürlerin çok ileri aşamaya ulaştığını açıkladı.

Cerf, Umman Sultanı Heysem bin Tarık’ın iktidara gelişinin beşinci yıl dönümünde düzenlenen “Umman ve Dünya” konferansının ikinci gününde konuşarak, ülkenin başarılarını değerlendirdi.

Ortak fon kurma girişiminin, Bin Tarık’ın Kasım 2024’te Türkiye’ye yaptığı ziyaret sırasında imzalanmasıyla, ülke için “çok önemli” olduğunu söyleyen Ummanlı yetkili, fonun kuruluş aşamalarının çok ileri düzeyde olduğunu belirtti.

Cerf, fonun kuruluşunun, genel merkezinin ve yönetiminin bu yılın ilk çeyreğinde tamamlanarak açıklanmasını beklediklerini ifade etti.

Anlaşmaya dahil olan sektörlere vurgu yapan Cerf, bunların Umman Sultanı Heysem bin Tarık tarafından 2020 sonunda kabul edilen “Umman Vizyonu 2040” ile uyumlu olduğunu belirtti.

Umman Yatırım Otoritesi’nin ortakları OYAK’ın gıda ve sanayi sektöründeki deneyimlerinden yararlandığını dile getiren yetkili, Kasım ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Umman Sultanı Heysem bin Tarık’ın huzurunda iki ülke arasında imzalanan 10 anlaşmayı hatırlattı.

Related Posts

Son Dakika… Selahattin Demirtaş’tan ‘silah bırakma’ açıklaması

Tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, terör örgütü PKK’li bir grubun bugün silah bırakmasıyla ilgili “Barışın kaybedeni olmaz” demişti, değerli Sırrı Süreyya. Evet, bugün senin de yüreğini koyduğun çabaların ilk meyvesini aldık. Kaybeden olmadı, olmayacak. Hayırlı, uğurlu olsun. Emeği geçen herkese selam ve teşekkürlerimle…” açıklamasında bulundu.

Arnavutluk lideri Edi Rama bir kez daha Meloni karşısında diz çöktü

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Ukrayna’nın Yeniden İnşası Konferansı için gittiği Roma’da İtalya Başbakanı Giorgia Meloni’ye diz çökerek selam verdi.

Rusya: ABD ekonomiyi siyasi silaha çevirdi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD’nin ticari ve ekonomik araçları siyasi baskı unsuru olarak kullanmaya devam ettiğini belirterek, “Bu çizgi, uluslararası ekonomik işbirliği mimarisinin bozulmasına yol açıyor.” dedi.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne son saldırılarında 46 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail Ordusunun Gazze Şeridi’ne Yaptığı Son Saldırıda 46 Filistinli Hayatını Kaybetti İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne yaptığı son saldırıda 46 Filistinli hayatını kaybetti. Saldırıda, çok sayıda kişi yaralandı…

Derin dondurucuda cesedi bulunan bebeğin annesi bulundu

Ankara’da derin dondurucuda cesedi bulunan erkek bebeğin annesinin, ‘Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti’ suçundan cezaevinde bulunan ev sahibi Gözde İ. (31) olduğu belirlendi.

Çin, Alman uçağını lazerle hedef alma iddiasını reddetti

Çin, Avrupa Birliği’nin (AB) Kızıldeniz’deki seyrüsefer güvenliği misyonu Aspides’te görev yapan Alman uçağını lazer kullanarak hedef aldığı yönündeki suçlamaları reddetti.