YÖK baskısına suç duyurusu: ‘Düşünme ve sorgulama hakkına yönelmiş bir saldırı’

YÖK’ün Üniversite Personelleri ve Öğrenciler Hakkında Aldığı Karar

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), ülkedeki artan baskı ve hukuksuzlukların önüne geçmek için anayasal haklarını kullanan üniversite akademik ve idari personelleri ile öğrenciler hakkında gerekli adli ve idari işlemlerin başlatılmasını istedi. Konuyla ilgili tüm üniversitelere yazılı bildiri gönderildi. Eğitim İş İzmir 4 Nolu Yükseköğretim Şube Başkanı Elbey Kale ve Eğitim Sen Genel Yükseköğretim ve Eğitim Sekreteri Evrim Gülez konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

‘YÖK Demokratik Yapıyı Güçlendirmeli’

‘Hukuki Destek Sağlayacağız’

Haksız soruşturmalarla karşılaşacak olan akademik ve idari personel ile öğrencilerin hukuki destek alacaklarını belirten Kale, “Hiç kimse yanlız değildir; Eğitim-İş her zaman destek olacak. YÖK’ün talimatını yerine getirmek isteyen yöneticiler hakkında gerekli suç duyuruları yapılacaktır. Öğrencilerin anayasal haklarını kullanmalarının engellenmemesi ve eğitim faaliyetlerinin devam etmesi için gerekli önlemler alınmalıdır. Üniversitelerde özgür, özerk ve demokratik bir yapı için mücadelemize devam edeceğiz. Öğrencilerin ve akademisyenlerin haklarını korumak için gereken hukuki desteği sağlayacağız” şeklinde konuştu.

‘Baskı Altına Alma Girişimi’

Öğrencilerin demokratik haklarını kullandığını ve YÖK’ün bu hakları baskı altına almak istediğini belirten Gülez, “YÖK’ün yaklaşımı öğrenci ve akademisyenlerin haklarını baskı altına almayı amaçlamaktadır. Gençliğin taleplerini ‘suç’ olarak nitelendirmek onların asıl görevini unuttuğunu göstermektedir” ifadelerini kullandı.

‘Düşünme ve Sorgulama Hakkına Saldırı’

Gülez, YÖK’ün görevinin akademinin özerkliğini ve öğrencilerin eğitim hakkını korumak olduğunu belirtti. Farklı düşüncelerin özgürce ifade edilebildiği üniversitelerin önemine vurgu yaparak, öğrencilere destek olan akademisyenlere yönelik baskının toplumun düşünme ve sorgulama hakkına saldırı olduğunu dile getirdi. Özgür bir gelecek için öğrencilerin yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.

Related Posts

Türkiye için Londra’da vize mesaisi

Türkiye, İngiltere ile yapılacak ikinci tur STA görüşmelerinde iş insanlarının vize ve çalışma izni sorunlarını gündeme taşıyacak.

Aziz İhsan Aktaş-Özlem Çerçioğlu ilişkisi: Sözcü belge yayınladı… 140 milyonluk ihalede özel şartlar… Mehmet Ağar konuştu

CHP’li belediyelere yönelik operasyonlarda itirafçı olan müteahhit Aziz İhsan Aktaş’ın, şartnamesini yazdığı ve “adrese teslim” olarak tanımlanan ihaleye Özlem Çerçioğlu’nun onay verdiği, bu dosyalar önüne koyulduğunda ise AKP’ye katılma kararı aldığı öne sürüldü.

Türkiye’de sosyoekonomik seviye skorunun en düşük olduğu il 112 puanla Sinop oldu: “İktidar yeterince destek vermiyor”

Türkiye’de sosyoekonomik seviye skorunun en düşük olduğu il 112 puanla Sinop oldu: “İktidar yeterince destek vermiyor”

Basketbolda derbi tarihleri belli oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde 2025-2026 sezonunun fikstür çekimi yapıldı. Ligde normal sezon 26 Eylül 2025’te başlayacak ve 11 Mayıs 2026’da tamamlanacak

Hasarlı bina yıkılırken çöktü: Operatör son anda kurtuldu

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinde en fazla yıkım ve can kaybının yaşandığı Esenevler Mahallesi’ndeki Hasan Çenet Caddesi’ndeki 11 katlı Berker Apartmanı’nın mahkeme tarafından verilen süre içinde güçlendirme başvurusu yapılmadığı için …

Eskişehir’de Memurlar İş Bıraktı

Eskişehir’de memurlar, zam görüşmelerinin sonuçsuz kalması nedeniyle bir günlük iş bıraktı.