Yumurta fiyatlarında sert düşüş: İhracat kısıtlaması etkili oldu

Yumurta Fiyatlarındaki Değişimler Ramazan Ayında Nasıl Etki Yarattı?

Bazı ülkelere yönelik ihracat süreçlerindeki spekülasyonlar, özellikle ABD’de yaşanan yumurta kriziyle birlikte yumurta fiyatlarında dalgalanmalara neden oldu. Bu süreçte iç piyasada “fahiş fiyat” eleştirileri artarken, Ticaret Bakanlığı fiyat istikrarını sağlamak adına önemli kararlar aldı.

Sofralık yumurta ihracatında uygulanan kesinti tutarının artırılması ve bazı ülkelere olan ihracatın tamamlanması, fiyatlara doğrudan yansıdı. Sonuç olarak, yumurta fiyatları son bir ayda %50-55 oranında düştü.

”Fiyatlar Artık Dengelendi”

Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUM-BİR) Başkanı İbrahim Afyon, ABD’deki yumurta krizi sırasında Türkiye’deki yumurtaların ihracat edileceği yönündeki spekülasyonların yanlış algılara yol açtığını belirtti. Afyon, fiyat artışlarının üretim ve maliyet kaynaklı olmadığını, sadece bazı fırsatçı marketlerin haksız fiyat artışlarına sebep olduğunu ifade etti. Şu anda ise yumurta fiyatlarının tekrar normal seviyelere döndüğünü belirtti.

”Üretim ve Tüketim Dengede”

Afyon, Ramazan ayının da fiyatlar üzerinde etkili olduğunu vurgulayarak, Türkiye’de yumurta üretiminde herhangi bir sorun olmadığını belirtti. Afyon, son dokuz ayda üretime giren yeni sürülerin fiyatların düşmesinde etkili olduğunu belirtirken, tüketicilerin doğru ürüne doğru fiyatla ulaşmasını istediklerini söyledi.

”Fiyat Düşüşleri Tüketicilere Yansıyor”

Türem Yumurta AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Kaya, kuş gribi vakalarının yumurta fiyatları üzerinde etkili olduğunu söyledi. Kaya, ihracata yapılan kesintilerin fiyatları daha da düşüreceğini belirtirken, düşüşlerin marketlerdeki reyonlara bir hafta sonra yansıdığını ifade etti. Kaya, küçük yumurtaları ihraç edemediklerini ve bu durumun fiyatları etkilediğini sözlerine ekledi.

Related Posts

BOTAŞ Daire Başkanı Oğuzhan Oğuz, Uluslararası Gaz Birliği İcra Komitesi üyeliğine seçildi

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) Dış İlişkiler ve Uluslararası Projeler Daire Başkanı Oğuzhan Oğuz, Uluslararası Gaz Birliği’nin (IGU) en üst karar organı İcra Komitesi üyeliğine seçildi.

Ticaret Bakanlığı harekete geçti: 4 telefon modeli için toplatma kararı!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, 4 telefon modeli ve 1 hoparlörün insan sağlığına ve elektromanyetik uyumluluğa dair teknik gereklilikleri karşılamadığına hükmetti. Ticaret Bakanlığı’na yapılan bildirim sonrası bu ürünlerin toplatılmasına karar verildi. Ürünleri satın alan vatandaşların para iadesi alma ya da başka bir ürünle değiştirme hakkı bulunuyor.

Yurt dışından alışveriş yaparken dikkat! Hem banka hem de kişisel verileriniz kaydediliyor

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Ergün Kılıç, yurt dışı sitelerden alışverişlerde hem kişisel bilgilerin hem de banka bilgilerinin kaydedildiğini belirterek “Özellikle Türkiye’de herhangi bir temsilcisi bulunmayan yabancı elektronik ticaret sitelerinde karşılaşılacak sorunlarda muhatap da bulunmuyor. Bu nedenle tüketicilerimizin yurt dışı alışverişlerde daha dikkatli olmasını öneriyoruz” dedi.

ABD’deki petrol sondaj kulesi azaldı

ABD’de bulunan petrol sondaj kulesi sayısı bu hafta 4 adet azalarak 479’a geriledi.

2 milyon TL’nin aylık faizi 77 bin TL’yi aştı! Banka banka güncel getiri listesi

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın kararıyla, yatırım fonları ve TL mevduatlara uygulanan yüzde 15’lik stopaj oranı 3 ay daha uzatıldı. Bu gelişmeyle birlikte faiz oranlarında hareketlilik yaşanırken, bankaların sunduğu en yüksek mevduat getirileri dikkat çekiyor. Peki hangi banka en yüksek faiz oranını veriyor? 2 milyon TL’lik mevduatın aylık getirisi ne kadar?

Depremi fırsata çevirdiler: Fiyatlar uçtu

İstanbul’da yaşanan 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından, şehirde yaşayanlar daha güvenli bölgelere yönelmeye başladı… Bu hareketlilik, Çatalca, Silivri, Arnavutköy ile Tekirdağ’ın Çorlu ve Marmara Ereğlisi ilçelerinde arsa ve tarla fiyatlarını hızla yükseltti…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir