Sovyetler Birliği’nin uzay aracı kontrolsüz şekilde dünyaya yaklaşıyor: Türkiye risk altında

Sovyetler Birliği’nin Venüs Göreviyle İlgili Riskli Durum

Sovyetler Birliği’nin 1972 yılında fırlattığı Kosmos-482 uzay aracının Dünya’ya “kontrolsüz” bir şekilde düşebileceği uyarısında bulunuldu.

Sovyetler Birliği, Venüs’e araştırma aracı gönderme çabası sırasında fırlatılan araç, dünya atmosferinden çıktıktan sonra parçalanarak dört parçaya ayrıldı. İniş modülü ve ana motor bloğu olmak üzere iki parçası uzun süre yörüngede kaldı.

Uzmanlar, aracın hangi kısmının düşeceğinin belirsiz olduğunu belirtirken, aracın sağlam yapıldığı ve aşırı ısıya dayanıklı olduğu vurgulandı.

Astrofizik uzmanı Jonathan McDowell, aracın ısı kalkanının sağlam olması durumunda yeryüzüne ulaşabileceğini söyledi. Hollandalı gökbilimci Marco Langbroek ise aracın yeryüzüne 242 km/s hızla çarpabileceğini belirtti.

Uzmanlar, dünyaya düşecek aracın ağırlığının 495 kilogram olduğunu raporladı. Uzay aracının düşebileceği alan ise 52 derece kuzey ve 52 derece güney enlemleri arasında olduğu tahmin ediliyor.

Rus analist Georgi Trişkin’e göre, aracın Mısır, Suriye, Türkiye ve Azerbaycan gibi ülkelere düşme riski bulunmaktadır. Ancak uzmanlar, geniş bir bölgeye yayıldığı için endişe edilmesine gerek olmadığını belirtiyorlar.

Related Posts

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Barrack’tan Lübnan’a ziyaret: Hizbullah’ın talepleri masaya yatırıldı

Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack ile “Lübnanlıların endişeleri ve Hizbullah’ın taleplerini” ele aldıklarını belirtti. Berri, görüşmede ayrıca bölgedeki güncel gelişmeler ve siyasi durumun da değerlendirildiğini kaydetti.

Konuşmayı bıraktı, havlamaya başladı: Nedenini duyan hayret etti

Ailesi tarafından oldukça ihmal edilen 8 yaşındaki bir çocuk, sevgiyi yalnızca köpeklerden gördü… Küçük çocuk insanlarla konuşmak yerine havlayarak iletişim kurmaya başladı.

Özgür Özel’e yeni soruşturma! Ekrem İmamoğlu’ndan şiirli paylaşım

Ekrem İmamoğlu, Özür Özel hakkında açılan soruşturma sonrası şair Sezai Karakoç’un “Onlar sanıyorlar ki, biz sussak mesele kalmayacak. Halbuki, biz sussak, tarih susmayacak. Tarih sussa, hakikat susmayacak” dizelerini paylaştı.

Otomobil polis aracına çarptı: 1’i trafik polisi 2 kişi yaralandı

Bursa’da, sürücünün kontrolünden çıkan otomobil, yol kenarında park halinde olan polis aracına çarptı. Kazada 1’i trafik polisi 2 kişi yaralandı.

Pakistan’da hayatını kaybedenlerin sayısı 27’ye yükseldi

Dawn gazetesinin haberine göre yetkililer, Karaçi kentinde 4 Temmuz Cuma günü çöken binanın enkazında arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Hayatını kaybedenlerin sayısının 27’ye yükseldiğini bildiren yetkililer, çok sayıda kişinin …

Alkolsüz ve dindar bir köy kurduğunu sandı, her şey tam tersine döndü

Alkolsüz, huzurlu ve sadece dindar Hristiyanların yaşayacağı bir kasaba hayaliyle yola çıktı. Ancak Harvey Wilcox’un planladığı bu sade yaşam alanı, kısa sürede dünyanın odak noktası haline geldi.