Öğretmenler için yapay zeka rehberi hazırlandı

Yapay Zeka ve Eğitim: Öğretmenler için Uygulamalı Prompt Mühendisliği ve Üretken Araçlarla Yenilikçi Öğrenme Stratejileri Rehberi

‘Yapay Zekâ ve Eğitim: Öğretmenler İçin Uygulamalı Prompt Mühendisliği ve Üretken Araçlarla Yenilikçi Öğrenme Stratejileri’ adlı rehber, farklı ders alanlarına yönelik geliştirilen özgün komut örneklerini ve eğitimde kullanılabilecek güncel yapay zekâ platformlarını içermektedir. Rehberde, yazılan komutun çerçevesini oluşturmaya yönelik modeller, temel komut verme adımları, etkili komut yazmanın püf noktaları ve komut vermede çeşitli yaklaşımlara yer verilmektedir.

Zengin Ders İçerikleri Tasarlanabilecek

Rehberde eğitimde kullanılan yapay zekâ araçları, kullanım alanlarına göre kategorize edilerek ‘planlama ve etkili içerik üretimi’, ‘öğretme ve öğrenme etkinlikleri tasarımı’, ‘araştırma ve veri analizi’ ile ‘ölçme, değerlendirme ve geri bildirim süreçlerini güçlendirme’ başlıkları altında örneklerle açıklanmıştır. Metin, görsel içerikler, ses, müzik ve video oluşturma, sunum ve içerik düzenleme, oyunlaştırma ve kodlama alanlarındaki üretken yapay zekâ araçlarının eğitim öğretim süreçlerinde kullanımına ilişkin örnekler sunarak öğretmenlerin zengin ders içerikleri tasarlamalarına destek olmayı amaçlamaktadır.

Etik Kullanımına Yönelik Tavsiyeler Yer Aldı

Eğitimde yapay zekânın etik kullanımına dair uyarı ve tavsiyeler içeren rehberde, yapay zekâ araçları kullanılırken uyulması gereken etik ilkeler belirlenmiştir. Ayrıca rehber, öğrencilere yapay zekâ araçlarının kullanımının öğretilmesi, bu araçlarla ders içerikleri oluşturulması ve kullanım alanına uygun aracın seçilmesinde öğretmenlerin dikkat etmesi gerekenlere ilişkin yol gösterici niteliği taşımaktadır.

Related Posts

Kimyasal tepkimelerin hızlarını ve enerjilerini inceleyen bilim dalı nedir?

Kimyasal tepkimelerin hızlarını ve enerjilerini inceleyen bilim dalı, modern kimyanın temel taşlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Kimyasal reaksiyonların nasıl gerçekleştiğini, hangi hızda ilerlediğini ve bu süreçte enerji değişimlerinin nasıl meydana geldiğini anlamak, ilaç geliştirmeden endüstriyel üretime kadar birçok alanda kritik öneme sahip. Peki, Kimyasal tepkimelerin hızlarını ve enerjilerini inceleyen bilim dalı nedir?

Taksim metrosu son durum 1 Temmuz 2025 || Taksim metrosu kapalı mı, açık mı, ne zaman açılacak?

İstanbul’un en yoğun ulaşım noktalarından biri olan Taksim Metro İstasyonu’nun 1 Temmuz 2025 tarihi itibarıyla son durumu, milyonlarca İstanbullu tarafından merak ediliyor! M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı’nın kalbi konumundaki Taksim İstasyonu ve F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattı, İstanbul Valiliği’nin aldığı kararlar doğrultusunda zaman zaman kapatılabiliyor. Peki, 1 Temmuz Taksim metrosu açık mı, kapalı mı? Taksim metrosu çalışıyor mu?

Paul Walker ve sokak yarışlarına dönüş: Hızlı ve Öfkeli 11 geliyor!

Paul Walker ve sokak yarışlarına dönüş: Hızlı ve Öfkeli 11 geliyor!

Oya Budak olayı nedir? Oya Budak kimdir, kaç yaşındaydı?

Oya Budak olayı kamuoyunun gündeminde yer aldı. İstanbul Sarıyer’de yaşanan dehşet verici bir olay, Türkiye’yi derinden sarsarak kadın cinayetleri ve cinsel istismar konularını yeniden gündeme taşıdı. 18 yaşındaki Oya Budak, 6 ay önce cinsel istismara uğraması sonucu hamile kalmış, bu süreçte nişanlısı tarafından terk edilmiş ve eski nişanlısı Samet T. tarafından “konuşmak” için çağırıldığı buluşmada göğsünden vurularak 5,5 aylık bebeğiyle birlikte katledildi. Peki, Oya Budak kimdir, kaç yaşındaydı?

Türkiye’deki ABD üsleri ve yerleri: İncirlik Üssü nerede? Türkiye’de ABD üssü var mı, kaç tane ABD üssü var, hangi şehirlerde?

İran’ın Katar ve Irak’taki ABD üslerine yönelik saldırısı sonrası gözler yeniden Türkiye’deki ABD üslerine çevrildi. Özellikle Adana’daki İncirlik Hava Üssü ve Kürecik Radar Üsleri, ABD ve NATO için kritik öneme sahip olması yönüyle dikkat çekiyor. Soğuk Savaş döneminde Sovyetler Birliği’ne karşı önemli rol oynayan İncirlik Üssü, Washington’un 1974’teki Kıbrıs Barış Harekâtı nedeniyle Türkiye’ye silah ambargosu uygulaması üzerine 25 Temmuz 1975 tarihli Bakanlar Kurulu kararnamesiyle ABD’nin kullanımına kapatılmış, sadece NATO’nun yararlanmasına imkân tanınmıştı. Peki, İncirlik Üssü nerede? Türkiye’de ABD üssü var mı, kaç tane ABD üssü var, hangi şehirde? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

AYT kaç dakika sürecek? AYT sınavı saat kaçta başlıyor ve ne zaman bitiyor? AYT sınav süresi bilgisi

AYT kaç dakika sürecek sorusu, sabah saatlerinde sınav salonları önünde bekleyecek olan binlerce veli için de kritik bir önem arz edecek. Önceki gün TYT sınavını atlatan binlerce öğrenci, bugün AYT ile YKS’nin ikinci oturumunu tamamlamış olacak. İki günde toplam üç oturum şeklinde yapılacak olan 2025 YKS’nin ikinci oturumu olan AYT’de alana yönelik sorular sorulacak. Peki, AYT sınavı saat kaçta başlayacak, kaç soru sorulacak? AYT kaçta bitecek? İşte, AYT sınav süresi hakkında detaylı bilgiler